detector.media
25.06.2010 14:16
Ігор Лубченко: «Держкомтелерадіо ще платитиме Набруску за вимушений прогул»

Голова НСЖУ Ігор Лубченко здивований відповіддю прес-служби Держкомтелерадіо з приводу заяви Спілки журналістів про звільнення президента НРКУ Віктора Набруска.

 

Зокрема у своїй відповіді Держкомтелерадіо перелічує те, що ставить у провину Набруску. «Що робити із невизначеними структурно і дотаційними музичними колективами радіокомпанії? Як зупинити повальне знищення проводового радіо, руйнування через відсутність мовлення фінансово непідйомних потужних передавальних радіокомплексів? Чому за попереднє, з відомих причин сприятливе для Набруска В.І. п'ятиріччя, не вдалося домовитися про об'єднання зусиль НРКУ з обласними державними радіостудіями щодо утворення єдиної загальнодержавної мережі ФМ?», - запитує Держкомтелерадіо, і радить Спілці журналістів  розпочати співпрацю з новопризначеним керівником НРКУ.

 

Ігор Лубченко зазначив, що у заяві НСЖУ були поставлені запитання, щодо звільнення Набруска. «У заяві прес-служби жодної відповіді на наші запитання немає. Є голослівні звинувачення Набруска стосовно того, чого він не зробив в якості президента НРКУ. Хоча це було в  компетенції Держкомтелерадіо, а не НРКУ», - сказав Ігор Лубченко, додавши, що Держкомтелерадіо при формуванні державного бюджету не відстоює фінансові потреби НРКУ і не домагається того, щоб були виділені кошти на ці потреби.

 

На думку пана Лубченка, якщо у Держкомтелерадіо були зауваження до Віктора Набруска, то потрібно було йому про це повідомити. «Віктор Набруско би дав пояснення, і тоді розбиралася б комісія. Тим більше що Набруско протягом 10 років член колегії Дерпжкомтелерадіо. Має бути якась повага. Якби розібралися, то вияснили б, що з Набруском вже укладені 2 контракти (2000, 2005), і вважається, що це вже був безстроковий договір. І я думаю, якщо Набруско подасть до суду, то виграє його, і Держкомтелерадіо вимушене буде йому сплачувати за вимушений прогул», - зазначив Ігор Лубченко.

 

Нагадаємо, що НСЖУ вимагав скасувати наказ про звільнення Набруска з НРКУ.

 

Працівники НРКУ направили відкритого листа до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, у якому просить продовжити термін дії контракту екс-президента НРКУ Віктора Набруска.

 

Сам Віктор Набруско в коментарі ТК сказав, що поки не має наміру оскаржувати наказ про своє звільнення.

 

Як повідомляла ТК, наказ про звільнення Віктора Набруска з посади президента Національної радіокомпанії України підписано 18 червня. Причина - закінчення терміну контракту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY