Членам НЕК не до вподоби напівоголені перса на рекламі пивоварні «Старгород»

25 Червня 2010
11585
25 Червня 2010
11:04

Членам НЕК не до вподоби напівоголені перса на рекламі пивоварні «Старгород»

11585
Членам НЕК не до вподоби напівоголені перса на рекламі пивоварні «Старгород»

НЕК визнала зовнішню рекламу пивоварні «Старгород», яка розташована в Харкові, такою що не відповідає нормам українського законодавства. Таке рішення було прийняте на черговому засіданні  комісії.

 

Рекламний плакат з написом «Пивоварня Старгород 20 минут настоящего» розміщена поблизу самої пивоварні та ресторану, як дороговказ, в інших місцях її немає. На задньому плані рекламного плакату зображено обличчя чоловіка, а на передньому напівоголоні жіночі груди (зона декольте), які привертають увагу споживача оскільки вони великого розміру. Зверху та знизу містяться написи: «Пивоварня Старгород 20 минут настоящего», а в нижньому куті плакаті розміщено схематичне місце розташування пивоварні.

 

На думку спеціалістів НЕК, у цій рекламі увага споживачів акцентується на напівоголених жіночих грудях, що в даному випадку не є виправданим. Вони вважають, що ця реклама нехтує елементарними правилами пристойності та порушує етичні та моральні норми, може викликати обурення громадян, вихованих на традиційних духовно-культурних цінностях. Дехто з членів НЕК висловився за те, що ця реклама є еротичною.

 

Директор ДП «Харківпаб» Ілона Петрова, яку запросили на засідання, відкинула всі звинувачення. «Ми не хотіли образити цією рекламою жінку, - сказала вона. - Цей рекламний плакат є своєрідним вказівником. На ньому сфотографована одна з наших офіціанток, яка має великі груди. Всі люблять великі груди. Але це однозначно не еротична реклама, бо вона одягнена в форму».

 

Після обговорення, члени комісії і власник рекламного плакату дійшли компромісу, що всі порушення закону «Про захист суспільної моралі» будуть усунені.

 

НЕК розглянуло ще одне питання про зовнішню рекламу в Харкові. Було досліджено два види реклами: журналу Maxim та напис «Турецкие бани», які побудовані на використанні сексуальної привабливості жіночого тіла. На думку експертів комісії, подібні зображення можуть викликати еротичні почуття і фантазії у споживачів реклами. Члени НЕК вирішили, що ця зовнішня реклама належить до продукції еротичного характеру та не може поширюватися на території України в такий спосіб.

 

Крім того, члени комісії розглянули звернення начальника управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУ МВС України у м. Києві чи відповідає українському законодавству книга Миколи Лативока та Олени Мазур «1932-1933 годы: голод в Европе и Америке. 1992-2009 годы: геноцид в Украине. Факты и документы. Анализ». Члени НЕК вважають, ця книга пропагує культ насильства і жорстокості, розпалює міжнаціональну ворожнечу. Але перш ніж прийняти остаточне рішення вони вирішили звернутися до науково-дослідних закладів з метою отримання фахових коментарів та оцінок зазначеної книги.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11585
Теги:
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Квазимодо
5106 дн. тому
Шариат прямо какой-то. Никто так не сможет дискредитировать эту НЕК, чем они сами, своей деятельностью.
volkoff_roman
5106 дн. тому
http://www.offtop.ru/castles/v7_29124_2_.php?of406=d8661bbb117e5ecaefbecb0e869d299d Ш.Массон. Про бани "... вымывшись в бане, и мужчины и женщины выбегают голышом и вместе бегут окунуться в протекающей сзади бани реке ... ... Эти обычаи не только кажутся нам оскорбительными, но они и действительно оскорбительны у недикого народа, уже носящего одежду, но, в сущности, они вовсе не являются результатом развращенности и не свидетельствуют о распутстве. Скажу больше, вовсе не эти бани доводят народ до распутства, наоборот, они, несомненно, очень полезны для него. Сердце русского юноши не трепещет и кровь не кипит при мысли о формирующейся груди. Ему нечего вздыхать о тайных, неведомых прелестях — он уже с детства все видел и все знает. Никогда молодая русская девушка не краснеет от любопытства или от нескромной мысли, от мужа она не узнает ничего для себя нового…»"
volkoff_roman
5107 дн. тому
Когда уже платья выше щиколоток запретят? А то линия ног явно провоцирует на непристойные мысли от том куда она ведёт. И обязательно ввести паранжу.
volkoff_roman
5107 дн. тому
"... В конце XV начале XVI века в Венеции был издан необычный указ, в котором говорилось, что проститутки, проживающие в специальных кварталах, обязаны сидеть напротив окон, вывесив наружу ноги и обнажив грудь, чтобы сильнее притягивать к себе мужчин, уберегая их тем самым от гомосексуальных связей. ..." Ссылка: http://turistua.com/article/633.htm На сколько я помню, его придумала "НЕК" от Ватикана. И вычитал это в другом источнике.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду