У Румунії арештували власника каналу OTV

24 Червня 2010
19482
24 Червня 2010
11:18

У Румунії арештували власника каналу OTV

19482
У Румунії арештували власника каналу OTV

Власника румунського телеканалу OTV і тележурналіста Дана Діаконеску (Dan Diaconescu) арештували, пише інтернет-видання «Лента.ru» з посиланням на агентство AFP. Його підозрюють в причетності до шантажу голови адміністрації міста Заранда Йона Мотц (Ion Motz).

 

За цією інформацією, пан Діаконеску стверджував, що має матеріали, які компрометують Мотца і вимагав від чиновника 200 тисяч євро. Також він обіцяв розповісти в ефірі телеканалу OTV про приватну власність, якою нібито незаконно володів Мотц. Під тиском чиновник сплатив шантажистові близько 30 тисяч євро. Посередником виступив програмний директор OTV Дорел Парва (Dorel Parv), якого теж арештували за рішенням суду.

 

Гроші пан Діаконеску вимагав з липня по вересень 2009 року. Після того, як Мотц сплатив названі йому суми, шантаж припинився, відзначає Associated Press.

 

Слухання у справі Діаконеску та Парву тривали протягом семи годин. Після цього їх ув'язнили на 29 днів. Обидва фігуранти справи про шантаж відмовилися визнати себе винними і пообіцяли оскаржити рішення про арешт.

 

Канал OTV має у Румунії скандальною репутацією. У студіях його програм неодноразово відбувалися бійки між учасниками, також канал критикують за «жовтий» стиль подання інформації. У 2002-2003 року каналу забороняли мовлення через інтерв'ю одного з лідерів румунських націоналістів Корнеліу Вадима Тудора (Corneliu Vadim Tudor).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19482
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду