«1+1», 5 канал та «Україна» написали НЕК як дотримуються моралі

23 Червня 2010
11304
23 Червня 2010
19:15

«1+1», 5 канал та «Україна» написали НЕК як дотримуються моралі

11304
«1+1», 5 канал та «Україна» написали НЕК як дотримуються моралі

НЕК вважає, що після підписання Хартії про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі, яка підписана 19 березня 2009 року з 9-ма загальнонаціональними каналами, спостерігається тенденція до покращення змісту ефіру вітчизняних телеканалів. Про це йшлося на черговому засіданні Національної експертної комісії 23 червня.

 

Під час розгляду питання про виконання Хартії було зазначено, що виробники телепродукції з розумінням поставилися до необхідності недопущення проявів неповаги до конституційних прав особи, національних та релігійних святинь, національної гідності, пропаганди культу насильства і жорстокості тощо.

 

Станом на 15 червня 2010 про результати виконання Хартії НЕК поінформували: 5 канал, «1+1», ТРК «Україна», Новий канал, ТРК «Ера». Мовники зазначили заходи, що були проведені з метою реалізації принципів саморегулювання у дотриманні законодавства про захист суспільної моралі. Зокрема для роз'яснення норм чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі, обговорення моральних та етичних стандартів роботи телеканалу дирекція «1+1» організувала зустрічі НЕК з керівниками департаментів та іншими працівниками. Про це розповіла юристконсульт каналу Оксана Покальчук. Перший національний також тримає це питання на контролі, зауважила головний редактор телеканалу Христина Стебельська.

 

«Україна» забезпечує підтримку українських мистецьких заходів, здійснює дитяче мовлення, створює програми сімейного напряму, йдеться у інформаційній довідці про виконання Хартії. Крім того, телекомпанія надає ефір для соціальної реклами, виробляє власні соціальні проекти, проводить відбір програм та фільмів з дотриманням законодавства про захист суспільної моралі.

 

На думку голови НЕК Василя Костицького, Хартія є за формою та змістом суспільним договором. З її підписанням започатковано процес саморегулювання в дотриманні суб'єктами інформаційної діяльності законодавства про захист суспільної моралі.

 

Василь Костицький також додав, що до Хартії почали приєднуватися регіональні ТРК, зокрема Львівська ОДТРК та Львівське КП «Телекомпанія "Львів-ТБ"».

 

Обговоривши виконання Хартії, учасники засідання запропонували продовжити практику підписання Хартії регіональними ТРК та кабельними телеканалами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11304
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
..
5108 дн. тому
5-й, плюсы, Украина, Новый и Эра могут взять с полки по пирожку. Остальных в соседней комнате ждут шампанское и классные тёлки!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду