У Німеччині видавці захистять заголовки авторським правом

22 Червня 2010
18479
22 Червня 2010
17:37

У Німеччині видавці захистять заголовки авторським правом

18479
У Німеччині видавці захистять заголовки авторським правом

Видавці газет ФРН домагаються прийняття поправок до закону про авторське право, які дозволять їм захистити заголовки публікацій, передає інтернет-видлання proIT з посиланням на сайт Security Lab

 

За цим документом, під захистом закону про авторське право підпадає будь-яке поєднання слів, що використовується як заголовок публікації

 

За словами міністра юстиції Сабіни Лойтхойзер-Шнарренбергерф, такого роду поправки будуть представлені до кінця поточного року. Обговорення нового виду копірайту розпочалися у минулому році, а місяць тому в інтернеті з`явилися перші чернетки документу.

 

У Німеччині планують створити товариство, що видаватиме дозволи на використання заголовків на комерційній основі. 

 

Деякі спостерігачі зазначають, що від копірайту на словосполучення недалеко і до захисту авторським правом самої новини, що вигідно медіавласникам. В будь-якому разі, грамотно сформульовані заголовки цілком можуть перешкодити сайтам-агрегаторам та інтернет-піратам у поширенні «чужого» інформаційного повідомлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18479
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кубулулу
5066 дн. тому
Дебилизм, так можно очень быстро захватить все примерные и приметные словосочетания.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду