Одесити провели акцію на підтримку україномовної газети

17 Червня 2010
19037
17 Червня 2010
11:24

Одесити провели акцію на підтримку україномовної газети

19037
Одесити провели акцію на підтримку україномовної газети

Читачі газети «Чорноморські новини» 16 червня провели акцію біля стін Одеської облдержадміністрації на підтримку єдиного в Одеській області україномовного обласного видання. Активісти символічно зібрали гроші для губернатора Едуарда Матвійчука, який скаржиться на нестачу бюджетних коштів, через що відмовив у підтримці газеті, яка виходить з липня 1917 року.

 

Окрім цього, як уже повідомляла ТК, розпочалася широка кампанія передплати на «Чорноморські новини». Ці акції покликані вплинути на обласну владу, яка має або продовжити підтримку газети, або цивілізовано розлучитися з нею.

 

Нагадаємо, голова Одеської облдержадміністрації Едуард Матвійчук ухвалив рішення про вихід Одеської ОДА з числа засновників газети. Однак усупереч українському законодавству він зробив це без укладання угоди між співзасновниками - адміністрацією і трудовим колективом видання. Ця угода має вирішити питання передачі прав та обов'язків засновника по випуску газети. Натомість пан Матвійчук створює російськомовну газету ОДА «Одещина». За це рішення Національна спілка журналістів включила одеського губернатора до переліку «душителів української журналістики».

 

«Ми, читачі  газети "Чорноморські новини", яка, на нашу думку, має виважену державницьку та демократичну позицію, вважаємо необхідним,  щоб всі небайдужі громадяни України, жителі Одещини та українці діаспори підтримали цю газету та не дати їй загинути», - йдеться в заяві спілки читачів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду