Нова Нацрада вважає, що є підстави говорити про відсутність кворуму при проведенні січневого конкурсу

8 Червня 2010
23165
8 Червня 2010
14:17

Нова Нацрада вважає, що є підстави говорити про відсутність кворуму при проведенні січневого конкурсу

23165
Нова Нацрада вважає, що є підстави говорити про відсутність кворуму при проведенні січневого конкурсу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, вважає, що є всі підстави говорити про відсутність передбаченого законом кворуму при проведенні конкурсу 27 січня. Про це йдеться в офіційній заяві регуляторного органу щодо судового процесу довкола конкурсу.

 

«Суть у тому, що є всі підстави говорити про відсутність передбаченого законом кворуму при проведенні конкурсу, крім того діяла заборона судів на його проведення, конкурс проходив у атмосфері передбачуваних серйозних політичних змін у країні», - йдеться у заяві.

 

Нагадаємо, 27 січня під час підбиття підсумків конкурсу голосували п'ятеро присутніх членів Нацради: Андрій Мирошніченко, Юрій Плаксюк, Віктор Понеділко, Тетяна Лебедєва і Тетяна Мокріді. Не було Ігоря Куруса й Оксани Головатенко, а Віталій Шевченко був присутній на початку засідання, а потім залишив його. Згодом Шевченко, Курус і Головатенко відмежувалися від підсумків конкурсу. Нині членами Національної ради є Оксана Головатенко, Лариса Мудрак і Володимир Манжосов.

 

Нацрада зауважує, що частоти на розвиток, які отримали ТВі, 5 канал та група «Інтер» на січневому конкурсі - це додатковий шанс на збільшення аудиторії і прибутків. Відтак вона закликає телеканали і їхніх топ-менеджерів говорити з громадськістю чесно: отримання або не отримання додаткового шансу на розвиток не означає загроз існуванню або виживанню телеканалу.

 

Нацрада нагадує, що в конкурсі брали участь 42 компанії, однак результати задовольнили лише ТВі та 5 канал. «Для всіх інших телеканалів цей конкурс так і залишився "кишеньковим", а честь Національної ради  була заплямована підозрами  в корупційних діях», - підкреслюють у Нацраді. Нагадаємо, що в суді позовні вимоги НТН і Enter Film до Нацради підтримали телеканали групи «Інтер», а інші переможці конкурсу, зокрема 5 канал, ТВі, СТБ, Новий канал, «Сіті», регіональні мовники, заперечили проти них.

 

Виконання судового рішення є обов'язковим для Нацраду, наголошується в заяві.

 

Як повідомляла ТК, 7 червня під час розгляду справи з оскарження результатів січневого конкурсу представник Нацради погодився з усіма позовними вимогами групи «Інтер». 8 червня суд ухвалив рішення задовольнити вимоги позивачів у повному обсязі.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь, але згодом відмовилася від них.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23165
Читайте також
10.06.2010 14:33
Отар Довженко
89 402
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Александр
5071 дн. тому
Какой конкурс цифру развивайте!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду