detector.media
08.06.2010 14:17
Нова Нацрада вважає, що є підстави говорити про відсутність кворуму при проведенні січневого конкурсу

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, вважає, що є всі підстави говорити про відсутність передбаченого законом кворуму при проведенні конкурсу 27 січня. Про це йдеться в офіційній заяві регуляторного органу щодо судового процесу довкола конкурсу.

 

«Суть у тому, що є всі підстави говорити про відсутність передбаченого законом кворуму при проведенні конкурсу, крім того діяла заборона судів на його проведення, конкурс проходив у атмосфері передбачуваних серйозних політичних змін у країні», - йдеться у заяві.

 

Нагадаємо, 27 січня під час підбиття підсумків конкурсу голосували п'ятеро присутніх членів Нацради: Андрій Мирошніченко, Юрій Плаксюк, Віктор Понеділко, Тетяна Лебедєва і Тетяна Мокріді. Не було Ігоря Куруса й Оксани Головатенко, а Віталій Шевченко був присутній на початку засідання, а потім залишив його. Згодом Шевченко, Курус і Головатенко відмежувалися від підсумків конкурсу. Нині членами Національної ради є Оксана Головатенко, Лариса Мудрак і Володимир Манжосов.

 

Нацрада зауважує, що частоти на розвиток, які отримали ТВі, 5 канал та група «Інтер» на січневому конкурсі - це додатковий шанс на збільшення аудиторії і прибутків. Відтак вона закликає телеканали і їхніх топ-менеджерів говорити з громадськістю чесно: отримання або не отримання додаткового шансу на розвиток не означає загроз існуванню або виживанню телеканалу.

 

Нацрада нагадує, що в конкурсі брали участь 42 компанії, однак результати задовольнили лише ТВі та 5 канал. «Для всіх інших телеканалів цей конкурс так і залишився "кишеньковим", а честь Національної ради  була заплямована підозрами  в корупційних діях», - підкреслюють у Нацраді. Нагадаємо, що в суді позовні вимоги НТН і Enter Film до Нацради підтримали телеканали групи «Інтер», а інші переможці конкурсу, зокрема 5 канал, ТВі, СТБ, Новий канал, «Сіті», регіональні мовники, заперечили проти них.

 

Виконання судового рішення є обов'язковим для Нацраду, наголошується в заяві.

 

Як повідомляла ТК, 7 червня під час розгляду справи з оскарження результатів січневого конкурсу представник Нацради погодився з усіма позовними вимогами групи «Інтер». 8 червня суд ухвалив рішення задовольнити вимоги позивачів у повному обсязі.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь, але згодом відмовилася від них.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY