Перший канал заявив, що інформаційну політику з «Інтером» не узгоджує, а лише співпрацює з колегами на окремих проектах

5 Червня 2010
18869
5 Червня 2010
13:21

Перший канал заявив, що інформаційну політику з «Інтером» не узгоджує, а лише співпрацює з колегами на окремих проектах

18869
Перший канал заявив, що інформаційну політику з «Інтером» не узгоджує, а лише  співпрацює з колегами на окремих проектах

У відповідь на запит заступника Голови ВРУ Миколи Томенка про можливе узгодження інформаційної політики між телеканалами Перший Національний та «Інтер», який розповсюдили українські ЗМІ 4 червня 2010 року, керівництво НТКУ заявляє про те, що ця інформація не відповідає дійсності. Про це ідеться в офіційній заяві НТКУ, надісланій на адресу «Детектор медіа».

 

«Так, незважаючи на високу конкуренцію на телевізійному ринку, між українськими телевізійними каналами склалися відносини добропорядності та взаємної підтримки. Задля більш повного і більш якісного задоволення інформаційних потреб громадян відносини між телеканалами допускають, наприклад, обмін відеоматеріалами, а також реалізацію спільних проектів, останніми з яких для Першого національного були запис інтерв'ю Президента РФ Дмитра Медведєва разом з «Інтером» та «1+1», спілкування з Прем'єр-міністром України Миколою Азаровим спільно з «Інтером», ICTV та інформаційним агентством «Інтерфакс-Україна», а також координація дій технічних служб з «Інтером» під час трансляції Параду Перемоги з Майдану Незалежності та з «5 каналом» під час трансляції звернення Президента України Віктора Януковича до українського народу 3 червня та прес-конференції Віктора Януковича, присвяченій 100 дням його перебування на посаді Президента України 4 червня», - ідеться в тексті, підписаному прес-службою НТКУ.

 

Разом з цим, НТКУ нагадує, що редакційна політика Першого є внутрішньою справою і просить журналістів уникати поширення неперевіреної інформації про діяльність телеканалу.

 

Нагадаємо, 4 червня  під час прес-конференції, присвяченій 100 дням президентства, Віктора Януковича, відповідаючи на запитання оглядачки ТК Світлани Остапи про узгодження інформаційної політики цих каналів, заявив«Якщо така інформація є, я не буду її заперечувати. Я не знаю, що тут поганого, що тут хорошого. Ви хочете сказати, що тут щось погане?». У зв'язку з цим віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко звернувся до президента України із проханням дати офіційне роз'яснення, на яких підставах узгоджується інформаційна політика Першого Національного та «Інтера».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду