БЮТ зацікавив «інформаційний шлюб» НТКУ та «Інтера»

4 Червня 2010
22082
4 Червня 2010
23:19

БЮТ зацікавив «інформаційний шлюб» НТКУ та «Інтера»

22082
БЮТ зацікавив «інформаційний шлюб» НТКУ та «Інтера»

Віце-спікер Верховної ради України Микола Томенко (БЮТ) просить роз'яснити підстави узгодження інформаційної політики Національної телекомпанії та телеканалу «Інтер», пише інтернет-видання «Українська правда».

 

Відповідне звернення міститься в його листі до президента Віктора Януковича, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

 

Томенко просить дати офіційне роз'яснення стосовно узгодження інформаційної політики телеканалів «на рівні менеджменту цих телеорганізацій, змісту, форм і засобів такого узгодження та їх відповідності вимогам Конституції і законів щодо заборони цензури й необґрунтованого втручання у професійну діяльність журналістів».

 

4 червня під час прес-конференції пан Янукович, відповідаючи на запитання оглядачки ТК Світлани Остапи про узгодження інформаційної політики цих каналів,  заявив: «Якщо така інформація є, я не буду її заперечувати. Я не знаю, що тут поганого, що тут хорошого. Ви хочете сказати, що тут щось погане?».

 

У своєму листі Томенко наголосив, що «узгодження» інформаційної політики НТКУ та «Інтер» «зусиллями їх менеджерів» не передбачено ані українським законодавством, ані статутом Національної телекомпанії чи редакційним статутом  телеканалу «Інтер».

 

«Відповідно до вимог законів про інформацію та про телебачення і радіомовлення, таке «узгодження» є втручанням у професійну діяльність журналістів цих телеканалів, яке карається законом», - цитує віце-спікера прес-служба парламенту.

 

Томенко вважає особливо небезпечним те, що таке грубе порушення відбувається на центральному державному телевізійному каналі.

 

На думку політика каналу «загрожує перетворення на структурний підрозділ інформаційного холдингу приватної комерційної телерадіоорганізації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22082
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кукарача
5078 дн. тому
А эти странности новую власть не очень и волнуют, мелочь такая.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду