Міліція встановила, хто напав на редактора газети «Коломийський вісник»?

2 Червня 2010
19882
2 Червня 2010
10:12

Міліція встановила, хто напав на редактора газети «Коломийський вісник»?

19882
Міліція встановила, хто напав на редактора газети «Коломийський вісник»?

Представники міліції виявили двох чоловіків, які наприкінці березня 2010 року здійснили напад на редактора «Коломийського вісника» Василя Дем'яніва. Про це повідомляє «Інститут масової інформації» з посиланням на начальника ЦГЗ ГУ УМВС в Івано-Франківській області Василя Гультайчука.

 

Зловмисники - мешканці Коломиї віком 24 та 36, раніше судимі. Один з нападників наразі перебуває під вартою, пошуками іншого наразі займається оперативна група.

 

Пан Гультайчук також зауважив, що затриманий нападник вже дав показання. За попередніми даними, напад було здійснено з корисливою метою задля заволодіння його майном.

 

За словами пана Гультайчука, редактор «впізнав силует нападника». Сам Василь Дем'янів повідомив, що насправді впізнати чоловіка неможливо, оскільки під час інциденту було темно. Він переконаний, що правоохоронці спеціально намагаються напад звести до хуліганства, спроби пограбування, аби не шукати замовників нападу. За його словами, він не має сумнівів: напад замовили.

 

Як повідомляла ТК, увечері 25 березня на пана Дем'яніва напали біля його дому, коли він припарковував авто. Після побиття нападники втекли. Медики обласної клінічної лікарні реанімаційного відділення діагностували черепно-мозкову травму та провели операцію. Крім того, у пана Дем`яніва зламана нога.

 

 

Член Президії обласної організації НСЖУ Ганна Гелеван пов'язує напад на Дем'яніва з його журналістською діяльністю. Він часто воював з місцевою владою, яка була співзасновником газети і обмежувала видання у фінансуванні. Відомо, що останнім часом Дем'янів кілька разів відмовлявся працювати у новій приватній газеті «Коломийська правда». Про ці проблеми Дем'янів також заявляв і на парламентських слуханнях з проблем регіональних ЗМІ, які відбулися 2 грудня 2009 року. Василь Дем'янів також є помічником народного депутата України Володимира Мойсика.

 

 

За фактом нападу порушено кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19882
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду