Моральна комісія хоче визнати аморальною рекламу «Гала-радіо» «Спасибо, Чобля» і «Бородата Чорнописька»

27 Травня 2010
15583
27 Травня 2010
18:39

Моральна комісія хоче визнати аморальною рекламу «Гала-радіо» «Спасибо, Чобля» і «Бородата Чорнописька»

15583
Моральна комісія хоче визнати аморальною рекламу «Гала-радіо» «Спасибо, Чобля» і «Бородата Чорнописька»

На засіданні Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі 27 травня аналізували стан виконання законодавства України «Про захист суспільної моралі» у зовнішній рекламі.

 

До цього засідання комісія проаналізувала  3 тисячі носіїв зовнішньої реклами в Києві, Полтаві, Черкасах, Львові та Сімферополі.

 

За словами заступника голови НЕК Геннадія Дерев'янчука, близько 30% рекламної продукції, щодо якої були звернення до комісії від різних установ та громадян,  відповідали вимогам законодавства, натомість 55% - визнано продукцією еротичного характеру, а 17% - рекламною продукцією, яка порушує етичні норми.

 

Зокрема, на засіданні члени комісії проголосували за рішення, яким визнано рекламу фітнес-клубу «Феромон» зі слоганом «Может, займемся фитнесом»  такою, що має ознаки еротичного характеру.

 

Також, на думку пана Дерев'янчука, ознаки порушень містила реклама зі слоганами «Спасибо, Чобля» та «Бородата Чорнописька» (реклама конкурсу «Гала-радіо» на найкумедніше прізвище).

 

 

 

 

 

«Тому що його можна прочитати по-різному, з різними наголосами», - аргументував свою точку зору Геннадій Дерев'янчук.

 

«Думаю до наступного засідання наші експерти встигнуть попрацювати, і ми винесемо ці питання на розсуд членів комісії», - пообіцяв він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15583
Теги:
Читайте також
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
снекс
5122 дн. тому
Уважаемый Бабай, пожалуй что Вы и правы насчет "удара ниже пояса" (в плане сопоставления фамилий для интриги). Но нарушает ли принципы морали выставление напоказ РЕАЛЬНЫХ фамилий, которые записаны в паспортах, каждый день произносятся их носителями, коллегами по работе и т.д.? Каждый воспринимает информацию в меру своей распущенности - некоторым достаточно показать палец, чтобы они начали смеяться. На мой взгляд, радиостанция преследовала целью привлечь внимание слушателей к своему эфиру, заинтриговать, а не приобрести репутацию злостного нарушителя морали. Ведь каждая фамилия, как бы она ни звучала, несет в себе что-то интересное с лингвистической и исторической точки зрения. Поэтому, интеллигентный созерцатель не найдет в этих фамилиях ничего похабного и скорее заинтересуется их происхождением, а не настолько интеллигентный - увидит похабщину и найдет нарушение морали (даже после того, как узнает, что это реальные фамилии). И эта акция послужила своеобразным индикатором закостенелости и "совковости" мышления таких людей.
babay
5134 дн. тому
To снекс: по-перше, українське прізвище Чорнописька (походить від "чорний писок" - по-російськи "черная морда") в російському варіанті (тому,що прийнятий у нас в паспортніх столах) мала б бути написана Чернописская (я думаю, що воно 100% в паспорті тієї дами так написано), а от російську "письку" з українського "писка" рекламодавець зробив навмисно, аби привернути увагу (бо навіщо ж там оте "бородатая"). Давайте на хвилину забудемо про НЕК і просто подумаємо - чи є моральним в принципі застосування такого роду трюків "нижче пояса" задля привертання уваги? А Ваше зауваження про китайські прізвища - логічний наступний крок для такого роду "заманух" :).
снекс
5134 дн. тому
Комиссию по морали смущают реальные фамилии, указанные в паспортах (выданные официальными властями)? Хорошо, давайте проведем зачистку и заставим сменить фамилии половину граждан Украины. Ведь не всем повезло иметь такие красивые фамилии, как у членов комиссии. А также запретим использовать неблагозвучные, с точки зрения украинского языка, фамилии и имена иностранцев (к примеру китайцев и испанцев). И вообще - вернемся в Советский Союз.
Чукигек
5135 дн. тому
Какой же феерический идиотизм эта вся НЕК.
ТРЕБА ПОСМОКТАТИ
5135 дн. тому
По телеку на СТБ вчера ласковый женский голос: "ЯК НЕ МОЖЕТЕ КОВТАТИ, ТО ТРЕБА ПОСМОКТАТИ. РРРАЗ - И ВЖЕ НЕ БОЛЯЧЕ". ПЛЯТЬ! Реклама какого-то лекарства от горла. Кто, ну КТО должен быть фильтром????? Или деньги не пахнут??? Или у тех, кто клепает ЭТО нет детей и жен и им не переред кем не стыдно?
medved
5135 дн. тому
Перелік критеріїв еротики і порнографії: ...3. Порнографію вважається все, на що може подрочити Вася Костицький. 4. Еротикою вважається все, на щ в Васі вже не встає...
Squall
5135 дн. тому
А фитнес-то за что? Может слоган и имеет сексуальный контекст, но где они там узрели эротику? Я конечно не знаю, что там было на фоне, но по моему клеить эротику ко всему, что не нравится, и что не дотягивает до порнографии, наглядно свидетельствует о субъективности Комиссии. Как будто кто-то в этом сомневался...
babay
5135 дн. тому
Я - проти НЕК в принципі, але в цьому разі дивує тільки те, що заборонивши Сімпсонів, ці люди тільки зараз побачили "чорнопиську". А аморально це - тому, що звертається до найнижчих інстинктів найтупіших інивідуумів. Але, знову ж таки, не НЕК мав би це вирішувати, а оператор зовнішньої реклами, який це взяв до розповсюдження та , наприклад, управління з естетики та благоустрою КМДА - тут не лише естетикою не пахне, а ще й не виконуються вимоги до мови реклами - "бородатая " - точно не українське слово. В ідеалі ж, звичайно, громадськість мала б звернутися до рекламодавця із вимогою припинити цей несмак і демонстрацію власної креативної імпотенції.
???????
5135 дн. тому
Она только "ХОЧЕ"????? Да это г-но уже всем глаза намозолило и скоро Гала-радио само все снимет, бо конкурс закончится. А для НЕК главно "дать оценку", пофиг что пост-фактум, или все же важно ВОВРЕМЯ убрать г-но с глаз общественности?
Ні пазволім!
5135 дн. тому
А це правда, що задля того щоб стати члЄном моральної інквізиці потрібно обов'язково пройти через лоботомію?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду