Закони щодо свободи слова депутати ухвалять у прискореному режимі?

23 Травня 2010
20509
23 Травня 2010
10:19

Закони щодо свободи слова депутати ухвалять у прискореному режимі?

20509
Закони щодо свободи слова депутати ухвалять у прискореному режимі?

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що запропонує депутатам розглянути і ухвалити закони щодо забезпечення свободи слова в Україні у прискореному режимі. Про це Литвин заявив у Харкові, відповідаючи на запитання кореспондентки «Радіо Свобода».



Усі законодавчі ініціативи з цього приводу Голова Верховної ради обіцяє вивчити наступного тижня, який не є пленарним у парламенті. 



«Публічно, я переконаний, ніхто не заперечить щодо прийняття цих законів. Але питання в іншому - як ці закони будуть виконуватися. Коли у нас фактично засоби масової інформації, насамперед електронні, перебувають в приватних руках, нам треба мати потужні можливості для суспільного мовлення», - каже Литвин. 



На переконання спікера, суспільне телебачення має отримувати фінансову підтримку від громадян. Але оскільки українці сьогодні не спроможні сплачувати ще й такий вид податку, цю функцію має взяти на себе держава, за умови, що не вимагатиме від журналістів «показувати ту чи іншу людину». 

 

Раніше  українські журналісти започаткували громадський рух «Стоп цензурі!» , що став є реакцією на посилення тиску та спроби запровадити цензуру в українських мас-медіа. Приєднатися до нього можна тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду