detector.media
23.05.2010 10:19
Закони щодо свободи слова депутати ухвалять у прискореному режимі?

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що запропонує депутатам розглянути і ухвалити закони щодо забезпечення свободи слова в Україні у прискореному режимі. Про це Литвин заявив у Харкові, відповідаючи на запитання кореспондентки «Радіо Свобода».



Усі законодавчі ініціативи з цього приводу Голова Верховної ради обіцяє вивчити наступного тижня, який не є пленарним у парламенті. 



«Публічно, я переконаний, ніхто не заперечить щодо прийняття цих законів. Але питання в іншому - як ці закони будуть виконуватися. Коли у нас фактично засоби масової інформації, насамперед електронні, перебувають в приватних руках, нам треба мати потужні можливості для суспільного мовлення», - каже Литвин. 



На переконання спікера, суспільне телебачення має отримувати фінансову підтримку від громадян. Але оскільки українці сьогодні не спроможні сплачувати ще й такий вид податку, цю функцію має взяти на себе держава, за умови, що не вимагатиме від журналістів «показувати ту чи іншу людину». 

 

Раніше  українські журналісти започаткували громадський рух «Стоп цензурі!» , що став є реакцією на посилення тиску та спроби запровадити цензуру в українських мас-медіа. Приєднатися до нього можна тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY