Засновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)

21 Травня 2010
25188
21 Травня 2010
13:08

Засновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)

25188
Засновано громадський рух «Стоп цензурі!» (+ список координаційної ради)

До координаційної ради громадського руху «Стоп цензурі!» увійшли 28 представників медійної сфери. Їх було обрано на зустрічі представників медіагалузі, присвяченій боротьбі з цензурою, що відбулася 21 травня у Києв-Могилянській академії.

 

Нагадаємо, під час зустрічі «Медіадіагноз - 2010» було оголошено про заснування громадського руху спротиву цензурі, ухвалено заяву «Стоп цензурі!» , висунуто представників журналістського середовища до Нацради з питань телебачення і радіомовлення та обрано координаційну раду руху.

 

До координаційної ради увійшли:

 

1. Мирослав Откович, «1+1»

2. Дарка Чепак, «Шустер live»

3. Анна Безулик, телеведуча (за згодою)

4. Юлія Мостова, «Дзеркало тижня»

5. Наталія Лигачова, «Детектор медіа»

6. Мустафа Найєм, «Шустер live», «Українська правда»

7. Вікторія Сюмар, Інститут масової інформації

8. Тарас Шевченко, Інститут медіа права

9. Костянтин Квурт, «Інтерньюз Україна»

10. Святослав Цеголко, 5 канал

11. Вахтанг Кіпіані, незалежний журналіст

12. Тетяна Котюжинська, Асоціація медіаюристів України

13. Наталя Соколенко, СТБ

14. Осман Пашаєв, СТБ

15. Сергій Кудімов, «1+1»

16. Жан Новосельцев, «1+1»

17. Роман Скрипін, ТВі (за згодою)

18. Юлія Банкова, Перший національний

19. Ілона Довгань, «1+1»

20. Сергій Лещенко, «Українська правда»

21. Віктор Сорока, ICTV (за згодою)

22. Ірина Король, ТОНІС

23. Катерина М'ясникова, Незалежна асоціація телерадіомовників (за згодою)

24. Ярослава Куцай, Інститут журналістики

25. Сергій Гармаш, «Острів»

26. Єгор Соболєв, «Свідомо»

27. Віталій Гайдукевич, «1+1»

 

Нагадаємо, заява громадського руху «Стоп цензурі!»  відкрита до підписання.

 

До основних напрямків діяльності руху належать захист професійних, трудових та громадянських прав всіх членів Руху, зокрема й підписантів заяв від журналістів каналів «1+1» та СТБ; протистояння будь-яким спробам запровадження цензури в українських ЗМІ, попередження   всіх спроб перешкоджання законній діяльності журналістів,  тиску на журналістів з метою примусу їх до самоцензури; проведення масштабної довгострокової публічної кампанії проти цензури та перешкоджання  професійній діяльності журналістів із залученням найширшого кола громадських організації та громадських активістів з України та світу; моніторинг ситуації з дотримання професійних стандартів у теленовинах всіх провідних телеканалів країни, оперативне оприлюднення фактів замовчування та маніпуляції важливих для суспільства тем та фактів; сприяння розвитку саморегуляції медійної галузі.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25188
Читайте також
27.05.2010 11:14
Роман Головенко, для «Детектор медіа»
53 528
22.05.2010 15:47
Мар'яна Закусило
, Світлана Остапа
95 042
22.05.2010 13:26
«Телекритика»
58 810
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
5059 дн. тому
Ни одно правительство не может существовать без цензуры: там, где печать свободна, никто не свободен. (Томас Джефферсон)
Гагарина
5059 дн. тому
А я вообще не смотрю телек. Активно организовываю арт-проекты. В частности, один из таких проектов, в котором мы принимали участие, и был проект БЕЗ ЦЕНЗУРЫ, где каждый мог сделать свою выставку с ЛЮБЫМИ работами. ВОТ ГДЕ НУЖНЫ ВАШИ РУКИ! А не в ящике. Поменьше залипайте в нем и побольше ДЕЛАЙТЕ - и не надо будет протестовать, воевать, устраивать революции. ТВ - это средство манипуляции толпой. Чем вы, в принципе, сейчас и занимаетесь. Такой себе флеш-моб. Делайте ЖИЗНЬ в реальности, а не на ТВ. А кто верит телевидению - тот жалок. Хотя это его право.
смитрю на этот цирк. Дежа-вю
5059 дн. тому
Коллеги, хватит быть управляемой толпой! Да что ж мы боимся не подписать любую херь, если там есть слово "цензура"! Опять разделение на свой-чужой! Опять нас сталкивают лбами. Нами манипулирует пара не разобравшихся в ситуации, очень посредственного уровня, поверхностных журналистов, которых политики дергают за ниточки тщеславия, эмоциональной нестабильности, жажды славы, карьерного роста и т.д. Цензура у каждого внутри. От того что вы поставите свое ФИО, вы не застрахуете себя от необходимости каждый день бороться с ней в одиночку. С ней каждый борется сам. И списки лояльных и нелояльных, принципиальных и подрасстрельных- это детский сад какой-то. Казаки-разбойники, когда своих мазали одной краской, чтобы издали видать. Скажите, подписывая очередное коллективное письмо, вам кажется что вы выразили цеховую солидарность? Да вас просто используют. Включите голову и боритесь с цензурой не громкими отрежиссированными акциями, а ежедневным отстаиванием своей позиции.
хехе
5060 дн. тому
а чому нікого з профспілки немає (Скрипіна можна не рахувати)?
1
5060 дн. тому
а якого х3ра там повинен бути хтось з Інтера?
Кутєпов
5060 дн. тому
А чого нема нікого з "Інтера"???
1
5060 дн. тому
Мостова, Куляс і Скрипін в цьому списку смотрятся дико. Всі решта разом - смотряцца як нада. "Движение", йбвшмт)
Vesna
5060 дн. тому
Движение уже поддержало 460 человек на 14.00
Альтруист
5060 дн. тому
Читаешь и сердце радуется. Реально рождается позитивная Четвертая власть и именно там, где действительно можно отстаивать прогрессивные ценности, и не сползти окончательно к полной деградации. Спасибо от всей души. Будьте личностями! )
вопрос
5060 дн. тому
а координационный совет по количеству членов равен всему движению?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду