detector.media
20.05.2010 18:14
Журналіста «Коммерсанта» Артема Скоропадського викликають до міліції

Журналіста української газети «КоммерсантЪ» Артема Скоропадського викликають до Шевченківського райвідділу міліції у справі про бійку біля Міністерства освіти і науки 17 березня. Про це ТК дізналася від самого журналіста.

 

За його словами, 18 травня йому зателефонував слідчий і запропонував зустрітися 20 травня. «Я відповів, що цілий день буду зайнятий. Тоді він запропонував самому визначити дату, коли я зможу прийти. Наскільки я зрозумів, слідчий проводить повторний збір свідчень зі свідків», - розповів він ТК.

 

За словами Артема Скоропадського, 17 березня він за редакційним завданням був на мітингу біля Міністерства освіти і науки проти нового міністра Дмитра Табачника, де сталося кілька сутичок, зокрема, бійка члена Конгресу українських націоналістів Миколи Коханівського з віце-президентом Центру системного аналізу і прогнозування, помічником міністра освіти і науки Віктором Вороніним. 18 березня в «Коммерсанті» вийшов його репортаж про подію.

 

«Коли Коханівського викликали на допит, його адвокат попросив мене написати свідчення. Я їх написав», - зазначив журналіст. Після цього його не викликали ані до міліції, ані до суду, який визначав запобіжний захід для Коханівського.

 

«Хочеться вірити, що нинішній виклик не пов'язаний з політикою. Однак мене насторожує, що це відбувається паралельно з цензурними скандалами», - додав він.

 

Прес-офіцер Шевченківського району Марина Макаренко сказала ТК, що це звичайна процедура, коли слідчий викликає для уточнення свідчень.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY