Андрій Куликов пояснив, чому вчора в ефірі не було представників БЮТу

27 Квітня 2010
17662
27 Квітня 2010
17:28

Андрій Куликов пояснив, чому вчора в ефірі не було представників БЮТу

17662
Андрій Куликов пояснив, чому вчора в ефірі не було представників БЮТу

26 квітня темою ток-шоу «Свобода слова» на ICTV була запланована на 27 квітня ратифікація угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту в Севастополі. При цьому позицію опозиції представляли Арсеній Яценюк і В'ячеслав Кириленко, а з Блоку Юлії Тимошенко не було нікого, хоча саме БЮТ представляє офіційну парламентську опозицію.

 

На запитання ТК, чому в ефірі не було представників БЮТу, ведучий «Свободи слова» Андрій Куликов відповів: «У п'ятницю Тимошенко була в програмі Шустера. І ми вважали, що після цього у БЮТу навряд чи є щось нове сказати. Тому ми не запрошували цього разу представників від БЮТу. А на минулій програмі в нас був Олег Ляшко».

 

«З іншого боку, Яценюк не був у п'ятницю на інших програмах. Кириленко, якщо й був, то ми вважали, що не мав змоги достатньо висловитися. Ми дали йому таку змогу», - додав він.

 

Андрій Куликов заперечив, що редакція програми отримала відповідні побажання від Партії регіонів або менеджменту каналу: «Ні, це побажання нашої редакції. Це суто наші прагматичні міркування».

 

Також пан Куликов уточнив, що не в кожному випуску «Свободи слова» присутні представники всіх парламентських політичних сил. «Хоча б тому, що в нас часто буває четверо (гостей), а їх (парламентських сил) - п'ятеро. А якщо ще й взяти НУ-НС, то скільки політичних сил там - хто порахує?», - пояснив він.

 

Депутат Київської міської ради (фракція БЮТ) і екс-радник прем'єр-міністра Олег Медведєв зазначив ТК, що зарано робити негативні висновки про «Свободу слова». «Я можу погодитися з Куликовим, що не завжди є можливість забезпечити в такій компактній програмі присутність усіх політичних сил. Давайте подивимося кілька наступних програм, хто туди буде запрошений - і тоді можна буде робити висновки. У попередніх програмах у Куликова БЮТ був регулярно представлений, я сподіваюся, що так буде і в майбутніх програмах», - зазначив він.

 

«З іншого боку, мені відомо, що є установка з боку провладних політичних сил проводити думку, що немає однієї опозиції, а є багато опозицій. І по можливості надавати преференції не БЮТу, а іншим політичним силам. Це можна яскраво бачити на прикладі ток-шоу на каналі "Інтер" - там це доволі очевидно проявляється», - додав Олег Медведєв. Він не виключає, що тиску може зазнавати й ICTV, та побажав Андрію Куликову його гідно витримати.

 

Нагадаємо, раніше самі політичні сили по суті диктували, хто прийде на ефіри політичних ток-шоу. «Партії самі великою мірою визначають спікерів. Іноді ми відмовляємося, якщо нам занадто часто намагаються запропонувати одну й ту саму людину. Іноді ми виходимо напряму на людину поза партійною прес-службою. Так, є спроби каналізувати наші контакти з політиками з боку прес-служби», - говорив у коментарі ТК Андрій Куликов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17662
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Jew
5124 дн. тому
хм, пан Куликов, бенджамены не пахнут
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду