detector.media
27.04.2010 17:28
Андрій Куликов пояснив, чому вчора в ефірі не було представників БЮТу

26 квітня темою ток-шоу «Свобода слова» на ICTV була запланована на 27 квітня ратифікація угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту в Севастополі. При цьому позицію опозиції представляли Арсеній Яценюк і В'ячеслав Кириленко, а з Блоку Юлії Тимошенко не було нікого, хоча саме БЮТ представляє офіційну парламентську опозицію.

 

На запитання ТК, чому в ефірі не було представників БЮТу, ведучий «Свободи слова» Андрій Куликов відповів: «У п'ятницю Тимошенко була в програмі Шустера. І ми вважали, що після цього у БЮТу навряд чи є щось нове сказати. Тому ми не запрошували цього разу представників від БЮТу. А на минулій програмі в нас був Олег Ляшко».

 

«З іншого боку, Яценюк не був у п'ятницю на інших програмах. Кириленко, якщо й був, то ми вважали, що не мав змоги достатньо висловитися. Ми дали йому таку змогу», - додав він.

 

Андрій Куликов заперечив, що редакція програми отримала відповідні побажання від Партії регіонів або менеджменту каналу: «Ні, це побажання нашої редакції. Це суто наші прагматичні міркування».

 

Також пан Куликов уточнив, що не в кожному випуску «Свободи слова» присутні представники всіх парламентських політичних сил. «Хоча б тому, що в нас часто буває четверо (гостей), а їх (парламентських сил) - п'ятеро. А якщо ще й взяти НУ-НС, то скільки політичних сил там - хто порахує?», - пояснив він.

 

Депутат Київської міської ради (фракція БЮТ) і екс-радник прем'єр-міністра Олег Медведєв зазначив ТК, що зарано робити негативні висновки про «Свободу слова». «Я можу погодитися з Куликовим, що не завжди є можливість забезпечити в такій компактній програмі присутність усіх політичних сил. Давайте подивимося кілька наступних програм, хто туди буде запрошений - і тоді можна буде робити висновки. У попередніх програмах у Куликова БЮТ був регулярно представлений, я сподіваюся, що так буде і в майбутніх програмах», - зазначив він.

 

«З іншого боку, мені відомо, що є установка з боку провладних політичних сил проводити думку, що немає однієї опозиції, а є багато опозицій. І по можливості надавати преференції не БЮТу, а іншим політичним силам. Це можна яскраво бачити на прикладі ток-шоу на каналі "Інтер" - там це доволі очевидно проявляється», - додав Олег Медведєв. Він не виключає, що тиску може зазнавати й ICTV, та побажав Андрію Куликову його гідно витримати.

 

Нагадаємо, раніше самі політичні сили по суті диктували, хто прийде на ефіри політичних ток-шоу. «Партії самі великою мірою визначають спікерів. Іноді ми відмовляємося, якщо нам занадто часто намагаються запропонувати одну й ту саму людину. Іноді ми виходимо напряму на людину поза партійною прес-службою. Так, є спроби каналізувати наші контакти з політиками з боку прес-служби», - говорив у коментарі ТК Андрій Куликов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY