Марк Лоло: Кінобізнесу в Україні все ще немає

23 Квітня 2010
17223
23 Квітня 2010
18:34

Марк Лоло: Кінобізнесу в Україні все ще немає

17223
Марк Лоло: Кінобізнесу в Україні все ще немає

Генеральний директор російської компанії «Централ Партнершип Sales House» Марк Лоло вважає, що кінобізнесу в Україні як такого все ще не існує. Про це він заявив підчас конференції «Кінобізнес в Україні», повторивши свій вердикт українській кіноіндустрії дворічної давнини.

 

На його думку, місцевий прокат є «кислим» і зводиться до букінгу, розподілу копій між залами, тоді як просування картин є дуже слабким. Така «в'ялість» маркетингу, а також недостатня кількість залів у країні, на його думку, не сприятимуть укріпленню кіноперегляду як популярного способу проведення дозвілля.

 

Рецепт успіху національної кіноіндустрії пан Лоло бачить у «чотирьох П» (за аналогією з класичною теорією чотирьох Р з маркетингу). Перш за все, на його думку, країна має виробляти власний продукт, адже «без власного виробництва кінобізнесу не існує». І передусім, на думку Марка Лоло, це має бути велике патріотичне кіно - саме воно має найбільший шанс заохотити місцевого глядача. Також аудиторію можна зацікавити комедіями, орієнтованими на молодь та сімейний перегляд, вважає експерт.

 

Одночасно, за його словами, необхідно мати достатню (для країни з таким населенням) кількість кінозалів і домагатися максимальної прозорості ринку в усіх його сегментах.

 

Успіх картини у глядачів наразі також неможливий без телевізійної підтримки, впевнений пан Лоло. Зовнішня реклама вже перестала працювати так, як раніше, і для просування картини наразі потрібні більш масові медіаканали - одночасно з рекламою в кінотеатрах та іншими засобами промоції. Як приклад для наслідування він навів співпрацю з ICTV у просуванні фільмів, орієнтованих на молодіжну аудиторію, та «Інтером» у рамках «Тараса Бульби».

 

Компанія «Централ Партнершип» позиціонує себе, як «перший вітчизняний мейджор» на теренах країн колишнього СРСР. Заснована 1996 року. У її склад входять студія «Централ Партнершип», дистрибутор кіно- та телеправ «Централ Партнершип Sales House». «Централ Партнершип» володіє однією з найбільших у Росії бібліотекою прав, яка включає понад 1400 повнометражних фільмів та 4000 годин серіальної продукції. З січня 2009 року є офіційним дистрибутором на території Россії та карїн СНД (окрім Украіни) продукції Paramount Pictures International.

 

У 2009 році кінопрокатні збори компанії в Україні склали 27,9 млн грн, що складає 6,75% ринку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17223
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
f
5117 дн. тому
та он просто свидомый
Бибебабобу
5117 дн. тому
ТруЛоло
FB
5118 дн. тому
Как же он прав.Хоть кто-то правду сказал!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду