detector.media
20.04.2010 14:22
ГПУ завершить розслідування справи Ґонґадзе влітку і може назвати інших фігурантів справи

Генеральна прокуратура планує завершити розслідування у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе в липні-серпні цього року. Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю газеті «Комсомольская правда в Украине», опублікованому 20 квітня.

 

«По ній (справі Ґонґадзе - ТК) у нас слідство рухається швидше. Троє виконавців уже засуджені, Пукач дає свідчення, які, як я вважаю, правдиві. Чому? Тому що вони підтверджуються іншими матеріалами кримінальної справи - свідченнями свідків, висновками експертів. І ми плануємо завершити розслідування цього літа», - сказав Медведько.

 

На запитання, чи назвав Пукач замовників убивства Георгія Ґонґадзе, генпрокурор сказав: «На це запитання я вам зараз не відповім. Я не можу розголошувати матеріали справи. Обіцяю, що в липні-серпні, коли ми плануємо закінчити розслідування, ви дізнаєтеся, чи буде Пукач один притягатися до відповідальності, чи з кимсь іще», - пообіцяв генпрокурор. Раніше в інтерв'ю газеті «КоммерсантЪ», опублікованому 15 квітня, Олександр Медведько сказав: «Можливо, у справі з'являться й інші фігуранти».

 

Плівки майора Мельниченка, за його словами, долучені до матеріалів справи. «Якби не виникли труднощі з перекладом, тлумаченням окремих понять, усе вже було б завершено. Зараз проводиться ще низка фоноскопічних експертиз, щоб уточнити все й поставити на цьому крапку», - сказав він. На запитання «Комсомольской правды в Украине», чи дійсно в них є цінна інформація щодо вбивства Георгія Ґонґадзе, Олександр Медведько відповів: «Є цінна інформація».

 

В інтерв'ю газеті «КоммерсантЪ» Олександр Медведько так само зазначав, що Генпрокуратура вже завершує розслідування вбивства Ґонґадзе. «Гадаю, завершимо в липні-серпні цього року - раніше ніяк не вийде», - сказав він, пояснивши це тривалістю проведення міжнародної фоноскопічної експертизи плівок Мельниченка.

 

Щодо експертизи черепа, знайденого за інформацією, наданою Олексієм Пукачем, Олександр Медведько зауважив «Коммерсанту», що всього були проведені шість судово-медичних криміналістичних експертиз черепа та решток кісток. «Вони підтверджують, що кістки належать загиблому журналісту Ґонґадзе. Але у справі є ще потерпілі - мати і дружина, які хочуть, щоб ми також провели міжнародну експертизу в США», - зазначив він.

 

За словами Медведька, генпрокуратура вже отримала підтвердження - у США готові розпочати цю експертизу. «Але для цього ми повинні надати їм цілий перелік документів. І лише після того, як їх вивчать, вони остаточно скажуть: так, ми будемо проводити цю експертизу. Хоча в мене як у генпрокурора і у членів слідчої групи немає жодних сумнівів: те, що ми знайшли, належить Георгію Ґонґадзе», - наголосив він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY