Семиноженко закликає всіх ще раз переглянути його виступ в «Шустер live»

2 Квітня 2010
13147
2 Квітня 2010
15:47

Семиноженко закликає всіх ще раз переглянути його виступ в «Шустер live»

13147
Семиноженко закликає всіх ще раз переглянути його виступ в «Шустер live»

Віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко просить усіх зацікавлених осіб ще раз уважно ознайомитися зі змістом його висловлювань, що пролунали в ефірі «Шустер live» 26 березня, запис якої доступний у мережі інтернет. Про це йдеться в його офіційній заяві, опублікованій на ProUA.

 

«Прошу всі дискусії навколо обговорення саме реакції аудиторії програми щодо так званого союзу України, Росії і Білорусі вважати провокаційними і такими, що не мають жодного відношення до політики Президента України і дій Кабінету Міністрів України. Прошу всіх зацікавлених осіб ще раз уважно ознайомитися зі змістом моїх висловлювань, що пролунали в ефірі згаданої програми, запис якої доступний для широкого загалу у тому числі в мережі інтернет», - заявив він.

 

Пан Семиноженко висловив впевненість у тому, що нагнітання й загострення цієї ситуації ініційоване опозиційно налаштованими політиками, і занепокоївся тим, що його пряма мова могла розглядатися як «причина для провокаційних інтерпретацій і політтехнологічних маніпуляцій».

 

Він також закликав усіх політиків, представників експертної і журналістської спільноти до максимально зваженого і відповідального підходу до вибору проблем і питань, що пропонуються для загальносуспільного обговорення.

 

26 березня в ефірі «Шустер live» Семиноженко сказав, що ідея створення союзу України, Росії і Білорусії може бути розглянута. Він зазначив, що створення такого союзу є «однією зі схем, яка будь-яка має право до розгляду, так само як і участь України в Євросоюзі». Посилаючись на дані Інституту соціології Національної академії наук Семиноженко заявив, що більшість українців хочуть увійти в союз з Росією і Білорусією. «Люди хочуть союзної держави і вірять, що це приведе до успіху країни», - сказав він. Віце-прем'єр також зазначив, що «Україну в ЄС, як мінімум, найближчі 15 років ніхто не чекає».

 

Політики та громадськість обурилися цими висловлюваннями Семиноженка. Зокрема в Раді зареєстровано проект постанови про відставку віце-прем'єра.

 

31 березня Семиноженко на брифінгу заявив, що не бачить нічого протизаконного у своїх висловлюваннях.

 

Президент Віктор Янукович вчора, 1 квітня, провів розмову з віце-прем'єром Володимиром Семиноженком навколо ідеї так званого союзу України, Росії та Білорусі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13147
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Otar Dovzhenko
5151 дн. тому
Ну, я переглянув http://blogs.telekritika.ua/?id=1399
Алегарф
5151 дн. тому
Главное сейчас - это набрать Табачнику рейтинг процентов под 20, а то и больше (старайтесь, спудеи!) - 300 голосов в кармане - и никаких заявлений, опровержений уже не понадобится ; )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду