detector.media
02.04.2010 15:47
Семиноженко закликає всіх ще раз переглянути його виступ в «Шустер live»

Віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко просить усіх зацікавлених осіб ще раз уважно ознайомитися зі змістом його висловлювань, що пролунали в ефірі «Шустер live» 26 березня, запис якої доступний у мережі інтернет. Про це йдеться в його офіційній заяві, опублікованій на ProUA.

 

«Прошу всі дискусії навколо обговорення саме реакції аудиторії програми щодо так званого союзу України, Росії і Білорусі вважати провокаційними і такими, що не мають жодного відношення до політики Президента України і дій Кабінету Міністрів України. Прошу всіх зацікавлених осіб ще раз уважно ознайомитися зі змістом моїх висловлювань, що пролунали в ефірі згаданої програми, запис якої доступний для широкого загалу у тому числі в мережі інтернет», - заявив він.

 

Пан Семиноженко висловив впевненість у тому, що нагнітання й загострення цієї ситуації ініційоване опозиційно налаштованими політиками, і занепокоївся тим, що його пряма мова могла розглядатися як «причина для провокаційних інтерпретацій і політтехнологічних маніпуляцій».

 

Він також закликав усіх політиків, представників експертної і журналістської спільноти до максимально зваженого і відповідального підходу до вибору проблем і питань, що пропонуються для загальносуспільного обговорення.

 

26 березня в ефірі «Шустер live» Семиноженко сказав, що ідея створення союзу України, Росії і Білорусії може бути розглянута. Він зазначив, що створення такого союзу є «однією зі схем, яка будь-яка має право до розгляду, так само як і участь України в Євросоюзі». Посилаючись на дані Інституту соціології Національної академії наук Семиноженко заявив, що більшість українців хочуть увійти в союз з Росією і Білорусією. «Люди хочуть союзної держави і вірять, що це приведе до успіху країни», - сказав він. Віце-прем'єр також зазначив, що «Україну в ЄС, як мінімум, найближчі 15 років ніхто не чекає».

 

Політики та громадськість обурилися цими висловлюваннями Семиноженка. Зокрема в Раді зареєстровано проект постанови про відставку віце-прем'єра.

 

31 березня Семиноженко на брифінгу заявив, що не бачить нічого протизаконного у своїх висловлюваннях.

 

Президент Віктор Янукович вчора, 1 квітня, провів розмову з віце-прем'єром Володимиром Семиноженком навколо ідеї так званого союзу України, Росії та Білорусі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY