«Поверхность ТВ» виграла суд у НТКУ на 20 мільйонів, але сподівається на мирову

22 Березня 2010
16264
22 Березня 2010
16:05

«Поверхность ТВ» виграла суд у НТКУ на 20 мільйонів, але сподівається на мирову

16264
«Поверхность ТВ» виграла суд у НТКУ на 20 мільйонів, але сподівається на мирову

Суд задовольнив  позов компанії  «Поверхность ТВ» до Національної телекомпанії України щодо показу КВК.  Цю інформацію ТК підтвердив президент компанії Віктор Самойленко.

 

За його словами,  «Поверхность ТВ» є представником російського продакшну Олександра Маслякова «АМиК» в Україні, між яким та НТКУ два роки тому мала бути укладена угода щодо показу ігор КВК в ефірі першого каналу.

 

«У нас були домовленості щодо трансляції КВК. Перший канал КВК транслював, але угоду не уклав.  І ми подали в суд на бездіяльність, не укладання угод і не оплати КВК», - зазначив він.

 

За неофіційною інформацією, сума позову становить 20 мільйонів гривень. Проте пан Самойленко цю цифру ані підтвердив, ані спростував: «Ми просили укласти договір на ту суму, про яку домовлялись з Олександром  Масляковим (засновник «АМиК» -- ТК). Але це була реальна сума... А щодо суду, то Масляков взагалі сказав хоч на 100 мільйонів подавайте, бо це жах -  пройшло два роки, а угоди досі немає».

 

При цьому Віктор Самойленко підкреслює, що  зараз сподівається розпочати переговори з новим керівництвом НТКУ і все-таки підписати мирову угоду. «Нам ще далі працювати», - зауважує він, наголошуючи, що його цікавить лише відшкодування реальних витрат.

 

За неофіційною інформацією, НТКУ буцімто подала апеляцію на дане судове рішення. Однак у прес-службі Першого національного цю інформацію не коментують.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16264
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду