Міжнародний арбітраж щодо справи Джозефа Леміра визначиться не раніше 2011 року

22 Березня 2010
13552
22 Березня 2010
14:30

Міжнародний арбітраж щодо справи Джозефа Леміра визначиться не раніше 2011 року

13552
Міжнародний арбітраж щодо справи Джозефа Леміра визначиться не раніше 2011 року

Міжнародний арбітраж щодо справи Джозефа Леміра, власника компанії «Гала-радіо», визначиться не раніше 2011 року, про це ідеться в повідомленні, яке отримала Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення від Міністерства юстиції України відповідь на запит щодо рішення Арбітражного трибуналу міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів (ICSID) у справі за позовом Дж. Леміра проти держави Україна.

 

«Рішення від 14 січня 2010 року винесене Арбітражним трибуналом у справі за позовом Дж. Леміра проти держави Україна є проміжним і стосується питань по юрисдикції та відповідальності держави. Остаточне рішення у справі буде ухвалено не раніше 2011 року», - цитує повідомлення Мін'юсту прес-служба Нацради.

 

Отже, як наголошується в листі Мін'юсту, прогнозування впливу ухваленого рішення на регуляторну діяльність у сфері телерадіомовлення є завчасним.

 

Отримавши повідомлення, ТК також звернулася по коментар до генерального директора «Гала-радіо» Сергія Денисенка.

 

«Коментарі б не знадобилися, якби Мін'юст дав згоду на публікацію висновків ICSID у повному обсязі. Адже за умовами ICSID, рішення може бути опубліковано, якщо на його публікацію погодяться обидві сторони, тобто у даному разі це і пан Лемір, і держава Україна. Ми надали свою згоду, а також звернулися до Мін'юсту з проханням надати відповідний дозвіл і їхньої сторони. Однак відповіді не отримали», - пояснив ситуацію пан Денисенко. 

 

Нагадаємо, як повідомляло «Гала-радіо», 21 січня 2010 року арбітражний трибунал Міжнародного центру з рішення інвестиційних спорів при Світовому банку (ICSID) прийняв рішення на користь Джозефа Леміра у справі проти України. За інформацією компанії, суд ухвалив, що Україна порушила міжнародне право під час надання ліцензій на радіомовлення, що й було основною частиною претензій пана Леміра.

 

Натомість перший заступник міністра юстицій Євген Корнійчук у своїх коментарях заявляв  про те, що  трибунал відмовив пану Леміру в задоволенні позову проти України в повному обсязі і не визнав справедливими вимоги щодо порушення Україною умов договору зі США щодо підтримки та взаємного захисту інвестицій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13552
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду