detector.media
22.03.2010 14:30
Міжнародний арбітраж щодо справи Джозефа Леміра визначиться не раніше 2011 року

Міжнародний арбітраж щодо справи Джозефа Леміра, власника компанії «Гала-радіо», визначиться не раніше 2011 року, про це ідеться в повідомленні, яке отримала Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення від Міністерства юстиції України відповідь на запит щодо рішення Арбітражного трибуналу міжнародного центру з вирішення інвестиційних спорів (ICSID) у справі за позовом Дж. Леміра проти держави Україна.

 

«Рішення від 14 січня 2010 року винесене Арбітражним трибуналом у справі за позовом Дж. Леміра проти держави Україна є проміжним і стосується питань по юрисдикції та відповідальності держави. Остаточне рішення у справі буде ухвалено не раніше 2011 року», - цитує повідомлення Мін'юсту прес-служба Нацради.

 

Отже, як наголошується в листі Мін'юсту, прогнозування впливу ухваленого рішення на регуляторну діяльність у сфері телерадіомовлення є завчасним.

 

Отримавши повідомлення, ТК також звернулася по коментар до генерального директора «Гала-радіо» Сергія Денисенка.

 

«Коментарі б не знадобилися, якби Мін'юст дав згоду на публікацію висновків ICSID у повному обсязі. Адже за умовами ICSID, рішення може бути опубліковано, якщо на його публікацію погодяться обидві сторони, тобто у даному разі це і пан Лемір, і держава Україна. Ми надали свою згоду, а також звернулися до Мін'юсту з проханням надати відповідний дозвіл і їхньої сторони. Однак відповіді не отримали», - пояснив ситуацію пан Денисенко. 

 

Нагадаємо, як повідомляло «Гала-радіо», 21 січня 2010 року арбітражний трибунал Міжнародного центру з рішення інвестиційних спорів при Світовому банку (ICSID) прийняв рішення на користь Джозефа Леміра у справі проти України. За інформацією компанії, суд ухвалив, що Україна порушила міжнародне право під час надання ліцензій на радіомовлення, що й було основною частиною претензій пана Леміра.

 

Натомість перший заступник міністра юстицій Євген Корнійчук у своїх коментарях заявляв  про те, що  трибунал відмовив пану Леміру в задоволенні позову проти України в повному обсязі і не визнав справедливими вимоги щодо порушення Україною умов договору зі США щодо підтримки та взаємного захисту інвестицій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY