detector.media
17.03.2010 11:48
Лавров: для мовлення каналів СНД на території РФ передбачені пільги

Мовлення телеканалів СНД на території Росії здійснюватиметься в максимально пільговому режимі. Про це заявив у вівторок, 17 березня, заявив глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров, повідомляє РІА «Новости».

 

«Зараз ми розробляємо практичні аспекти, що дозволять реалізувати мовлення на території Росії телеканалів всіх держав СНД... Ці рішення будуть прийняті в максимально пільговому режимі», - відзначив Лавров під час зустрічі зі своїм українським колегою Костянтином Грищенком. «За результатами фінансових і технічних аспектів цих пропозицій наших партнерів проінформують найближчим часом. Розраховуємо, що вони (умови) будуть необтяжливі», - додав Лавров.

 

Щодо українських каналів, глава МЗС РФ відзначив, вони будуть найбільш затребуваними, «оскільки українців, тих, хто хотів би зберегти українську мову, зберегти причетність до української культури, в Росії теж немало». Пан Грищенко відзначив, що обговорення теми розвитку російської мови в Україні і української мови в Росії, що обговорювалася під час візиту до Москви українського лідера Віктора Януковича триватиме і надалі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 5 березня 2010 року під час зустрічі з прездентом України Віктором Януковичем його колега Дмитро Медведєв пообіцяв, що у Росії незабаром здійснюватиметься мовлення одного або двох українських телеканалів. Він розповів, що що йдеться «про пакет, яким зможе скористатися найширше представництво української діаспори і всі, хто захоче отримувати інформацію в Росії українською мовою». Такі нововведення він мотивував тим, що Росія має дбати про забезпечення розвитку мов сусідів.

 

За словами голови Міністерства зв'язку РФ Ігоря Щеголева, оптимальним рішенням з точки зору розмірів території Росії є розміщення таких каналів на супутниковій платформі «НТВ-Плюс». Він уточнив, що нині у цієї компанії з'явилися додаткові супутникові ємності й це дозволить додати нові канали.

 

Головна вимога до потенційних учасників програми - щоб їхній контент був «очищений для мовлення. Іноземне ЗМІ обов'язково повинне зареєструватися в РФ і отримати ліцензію. У свою чергу компанія «НТВ-Плюс» готова включити телеканали на свою платформу за власний рахунок. За даними генерального директора «Газпром-медіа» (власника «НТВ-Плюс») Микола Сенкевича, для абонента передплата на один з таких телеканалів коштуватиме 50 рублів (близько 13 гривень).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY