Digital Cinema Ukraine: цифровий кінопоказ допоможе заощадити близько $4 млн на рік

16 Березня 2010
17177
16 Березня 2010
14:44

Digital Cinema Ukraine: цифровий кінопоказ допоможе заощадити близько $4 млн на рік

17177
Digital Cinema Ukraine: цифровий кінопоказ допоможе заощадити близько $4 млн на рік

23 квітня, під час конференції «Кінобізнес в Україні», Digital Cinema Ukraine (DCU) представить національний проект переходу на цифровий кінопоказ. За даними компанії, за умови застосування цифрових кінокопій в 2009 році український ринок міг зберегти близько $4 млн. Дистрибуторам цифорові технологі допомогають заощадити на друці плівкових кінокопій і складнішій процедурі ввезенні «аналогових» кінокопій в країну, а кінотеатри мають можливість підвищити відвідуваність за рахунок показу 3D і альтернативного контенту, а також не витрачатися на простіше в обслуговуванні цифрове обладнання

 

Ініціюючи проект, DCU пропонує зосередити зусилля на національній системі підтримки кінотеатрів. Зокрема, йдеться про принцип справедливого розподілу витрат між всіма учасниками ринку, що забезпечується завдяки перерахуванню частини заощаджених внаслідок відмови відз 35-мм плівки коштів (і, відповідно, прибутку) дистрибуторів на користь кінотеатрів. За прогнозами компанії, така схема дозволить протягом 6 місяців перейти на використання цифрових кінокопій і протягом 3-5 років повністю закрити всі фінансові питання. При цьому необхідно буде сплатити лише 75% вартості цифрового обладнання.

 

Загалом в Україні поширена технологія демонстрації художніх фільмів з використанням 35-мм плівки. Однак у DCU переконані: «цифра» має більше переваг. Зокрема, це, «вища якість», «кращий захист від піратства», «зручність у доставці», «можливість чіткого моніторингу показів», альтернативний контент. Серед недоліків у DCU називають високу вартість обладнання для цифрового кінопоказу: близько 1 млн грн для одного залу. Разом з тим, у DCU  підрахували: цей напрямок допоміг би ринку заощадити значні кошти.

 

Економія при переході на виготовлення цифрових кінокопій*:

 

 

*Дані про кількість кінопокій - заінформацією «Бюлетеня кінопрокатника» за 2009 рік.

 

 

Докладніше з проектом DCU можна буде ознайомитися під час конференції «Кінобізнес в Україні».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду