АМКУ оштрафував дистрибутора «Лазолвана» на 1 млн грн за оманливу рекламу

16 Березня 2010
15294
16 Березня 2010
12:28

АМКУ оштрафував дистрибутора «Лазолвана» на 1 млн грн за оманливу рекламу

15294
АМКУ оштрафував дистрибутора «Лазолвана» на 1 млн грн за оманливу рекламу

Антимонопольний комітет України на засіданні 16 березня ухвалив рішення оштрафувати австрійську компанію Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG на 1 мільйон гривень за розповсюдження оманливої рекламної інформації про лікарський засіб «Лазолван». Про це ТК повідомили в прес-службі АМКУ.

 

Як встановив АМКУ, австрійська компанія Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG проводила у 2009 році в Україні низку рекламних акцій щодо просування лікарського засобу «Лазолван», у рамках яких замовила виготовлення рекламного ролику, який транслювався на українських телеканалах. У цьому ролику поширювалося твердження: «Кашель вилікує вам, звільнить подих - Лазолван». Цей слоган подавався як у звуковому, так і у візуальному вигляді, посилюючи рекламний ефект. Крім того, у ролику додавалося посилання на реєстраційні посвідчення Міністерства охорони здоров'я.

 

За висновками розслідування АМКУ, поширювана рекламна інформація щодо фармацевтичних властивостей препарату «Лазолван» є неточною і такою, що вводить в оману споживачів. На думку комітету, у споживачів створювалося враження, що цей лікарський засіб повністю лікує гострі та хронічні захворювання дихальних шляхів: грип, простуду, гострий та хронічний бронхіт, пневмонію. А насправді «Лазолван» є мукалтичним засобом і вживається для полегшення відхаркування мокротиння та для секретолітичної терапії, що зменшує прояв таких простудних симптомів.

 

За порушення конкуренційного законодавства у вигляді поширення оманливої реклами передбачений штраф до 5% річного обороту компанії-порушника. АМКУ на засіданні визначив суму штрафу в 1 мільйон гривень.

 

Довідка:

Компанія Boehringer Ingelheim RCV GmbH & Co KG, що входить до групи компаній Boehringer Ingelheim, відповідає за продаж, просування та поширення фармацевтичної продукції компанії Boehringer Ingelheim (зокрема лікарського засобу «Лазолван») в Україні. Крім того, австрійська компанія безпосередньо укладає договори купівлі-продажу та дистриб'юторські договори з оптовими українськими покупцями, що реалізують продукцію групи компанії Boehringer Ingelheim.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15294
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дивно...
5153 дн. тому
Цікаво, кому перейшов дорогу нещасний Лазолван з його дистриб"ютором? Якщо виходити з такої т очки зору АМКУ 90 відсотків реклами не є правдивою до кінця? До речі, Лазолван таки непоганий засіб полегшувати кашель. Інша справа, що за такі "вірші", як про Лазолван, автора слід позбавити можливості виносити ТАКЕ на люди.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду