До «Імеді» застосують штрафні санкції?

14 Березня 2010
17907
14 Березня 2010
15:20

До «Імеді» застосують штрафні санкції?

17907
До «Імеді» застосують штрафні санкції?

Через репортаж про можливе «російське воєнне вторгнення» до телекомнії «Імеді» можут застосувати штрафні санкції, повідомляє російська агенція «Интерфакс».

 

На думку представників Грузинської Національної регулювальної комісії з комунікацій, канал порушив Кодекс поведінки мовлення. За словами члена комісії Іраклія Мосіашвілі, питання про санкції винесуть на порядок денний надзвичайного засідання комісії, що відбудеться у понеділок, 15 березня 2010 року.

 

В одному з наступних інформаційних випусків телекомпанія вибачилася перед населенням країни за вищезазначений сюжет. Як пояснила диктор, спеціальний репортаж підготували у зв'язку з можливим розвитком подій на випадок повторення «російської агресії».

 

Дії «Імеді» засудив патріарх Грузії Іліа Другий.

 

В центрі Тбілісі у неділю, 14 березня,  пройшов мітинг представників опозиції. Близько 200 представників політичних партій і неурядових організацій вимагали покарати відповідальних за демонстрацію «тренувальної» програми.

 

Лідер Лейбористської партії Грузії Шалва Нателашвілі ініціює термінове скликання засідання Ради безпеки ООН. Він заявив, що за провокацією телеканалу стоїть влада і особисто президент Михайло Саакашвілі.

 

Сам пан Саакашвілі назвав інсценований репортаж «Імеді» корисним. «Не дивлячись на таку нервову реакцію, можливо, вчорашній репортаж стане перешкодою для них (Росії - ІФ) в здійсненні своїх планів», - заявив президент у неділю, 14 березня, під зустрічі з мешканцями міста  Болніського району Грузії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», в суботу, 12 березня, «Імеді» транслювала фальшивий «спеціальний репортаж про можливий розвиток подій в Грузії в разі російської інтервенції». Без попередження глядачам повідомили про теракт проти глави Південної Осетії Едуарда Кокойти, напад російських військ на Грузію, а також про загибель Саакашвілі та створення Народного уряду на чолі з Ніно Бурджанадзе.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17907
Читайте також
18.03.2010 17:26
Виктория Сюмар, Гела Васадзе, «Украинская правда»
24 092
17.03.2010 12:28
Георгий Двали, Геннадий Сысоев, «Коммерсантъ-Украина»
34 431
15.03.2010 10:44
«Интерфакс»
24 832
15.03.2010 10:33
Георгий Двали, Владимир Соловьев, «Коммерсантъ»
31 862
14.03.2010 17:21
«Интерфакс»
26 873
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Игорь
5161 дн. тому
Как в старом анекдоте: Дурак ты боцман - и шутки у тебя дурацкие :(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду