detector.media
14.03.2010 15:20
До «Імеді» застосують штрафні санкції?

Через репортаж про можливе «російське воєнне вторгнення» до телекомнії «Імеді» можут застосувати штрафні санкції, повідомляє російська агенція «Интерфакс».

 

На думку представників Грузинської Національної регулювальної комісії з комунікацій, канал порушив Кодекс поведінки мовлення. За словами члена комісії Іраклія Мосіашвілі, питання про санкції винесуть на порядок денний надзвичайного засідання комісії, що відбудеться у понеділок, 15 березня 2010 року.

 

В одному з наступних інформаційних випусків телекомпанія вибачилася перед населенням країни за вищезазначений сюжет. Як пояснила диктор, спеціальний репортаж підготували у зв'язку з можливим розвитком подій на випадок повторення «російської агресії».

 

Дії «Імеді» засудив патріарх Грузії Іліа Другий.

 

В центрі Тбілісі у неділю, 14 березня,  пройшов мітинг представників опозиції. Близько 200 представників політичних партій і неурядових організацій вимагали покарати відповідальних за демонстрацію «тренувальної» програми.

 

Лідер Лейбористської партії Грузії Шалва Нателашвілі ініціює термінове скликання засідання Ради безпеки ООН. Він заявив, що за провокацією телеканалу стоїть влада і особисто президент Михайло Саакашвілі.

 

Сам пан Саакашвілі назвав інсценований репортаж «Імеді» корисним. «Не дивлячись на таку нервову реакцію, можливо, вчорашній репортаж стане перешкодою для них (Росії - ІФ) в здійсненні своїх планів», - заявив президент у неділю, 14 березня, під зустрічі з мешканцями міста  Болніського району Грузії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», в суботу, 12 березня, «Імеді» транслювала фальшивий «спеціальний репортаж про можливий розвиток подій в Грузії в разі російської інтервенції». Без попередження глядачам повідомили про теракт проти глави Південної Осетії Едуарда Кокойти, напад російських військ на Грузію, а також про загибель Саакашвілі та створення Народного уряду на чолі з Ніно Бурджанадзе.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY