8,5% акцій ТОНІСу виставлять на продаж у процесі ліквідації «Трансбанку»

1 Березня 2010
7102
1 Березня 2010
11:32

8,5% акцій ТОНІСу виставлять на продаж у процесі ліквідації «Трансбанку»

7102
8,5% акцій ТОНІСу виставлять на продаж у процесі ліквідації «Трансбанку»

Тимчасовий адміністратор «Трансбанку» Олександр Андрійчук звернувся до правління Національного банку України з проханням сьогодні, 1 березня, ухвалити рішення про ліквідацію установи. У процесі ліквідації банку на продаж будуть виставлені 8,5% акцій телеканалу ТОНІС, пише газета «КоммерсантЪ».

 

З початком ліквідації вкладники «Трансбанку» отримають кошти з Фонду гарантування вкладів фізосіб, але для виконання вимог перед іншими кредиторами ліквідатору слід продати акції телеканалу ТОНІС, що належать банку.

 

«Є близько 50 млн грн вкладів, що перевищують 150 тис. грн, і банк буде розраховуватися з ними за рахунок коштів від продажу активів. Але акціонери займають позицію, направлену на виведення активів, пов'язаних з акціями ТОНІСу, з власності банку», - сказав газеті Олександр Андрійчук.

 

За даними НБУ, на 1 січня Володимир Костерін напряму володів 11,44% «Трансбанку», 72,93% - через «КК "Партнери"». Серед власників телеканалу ТОНІС були «КК "Партнери"» (60,42%), Володимир Костерін (15,02%) і «Трансбанк» (8,46%).

 

Керуючий партнер юридичної компанії «Ольга Демченко і партнери» Ростислав Кравець пояснив «Коммерсанту», що з оголошенням ліквідаційної процедури знімаються арешти й заборони на відчуження майна, і його легше буде продати. За словами джерел газети, на акції ТОНІСу є покупець, але запропонована сума не влаштувала власника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7102
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду