detector.media
23.02.2010 12:09
Черновецький заплатив 5-му каналу два мільйони? (ОНОВЛЕНО)

Київська мерія заплатила телеканалу Петра Порошенка за висвітлення своєї діяльності. ТОВ «Телерадіокомпанія «Експрес-Інформ» (5 канал) отримала 1,92 млн грн, повідомляє інтернет-видання proUA.  

 

Відповідний тендер був проведений 5 червня 2009 року Головним управлінням з питань взаємодії з засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю КМДА. Про це proUA повідомили в Мінекономіки.

 

Як відомо, останнім часом столичні новини на 5-му каналі виходять в окремому інформаційному блоці.

 

У 2006 році мер Києва Леонід Черновецький скаржився, що 5 канал разом з «1+1» показують про нього неправду і «заказуху».

 

«Этим страдают 5 канал и «1+1». Там идет чистая «заказуха», показывается неправда. Я не знаю, кто за это платит», - казав мер, відмічаючи відсутність претензій до Петра Порошенка.

 

«Не думаю, что Порошенко что-то против меня заказывает. Но это могут делать за его спиной», - говорив пан Черновецький.

 

У коментарях ТК шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський підкреслив, що коментувати озвучену proUA цифру він не може і назвав ці дані «трошки сумбурними»:

 

«Інформація щодо того, що Черновецький заплатив 5-му каналу два мільйони виглядає трошки сумбурно... Далі в тексті ми бачимо "Київська мерія заплатила каналу Петра Порошенка за висвітлення..." Все-таки пан Порошенко - один з інвесторів, і вішати на нього якісь собаки від Черновецького я би не радив». 

 

Також Володимир Мжельський сказав, що не може коментувати інформацію щодо того, що 5 канал співпрацює з КМДА.

 

Однак підкреслив, що канал продовжує інформувати про діяльність пана Черновецького, як і інших представників влади.  

 

«На даний момент ми так  само висвітлюємо певні речі, які чинить пан Черновецький, але це не означає, що у такий спосіб проплати та за таку суму грошей він купив позитивну інформацію від нашого каналу», - наголосив пан Мжельський.  
 

Як пише proUA, новообраний мер виказував бажання до об'єктивного висвітлення його діяльності. У 2006 році Черновецький він заявляв, що не хоче, щоб його діяльність висвітлювали «так, чтобы нимб появлялся».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY