Суд заборонив «Обозревателю» писати про адвоката Власенка

20 Лютого 2010
23047
20 Лютого 2010
11:19

Суд заборонив «Обозревателю» писати про адвоката Власенка

23047
Суд заборонив «Обозревателю» писати про адвоката Власенка

Народний депутат (фракція БЮТ) Сергій Власенко подав до Шевченківського районного суду міста Києва три позови: проти екс-дружини Наталі Окунської (Власенко), інтернет-холдингу «Обоз-UA» і журналіста «Обозревателя» Володимира Унжина. Про це «Детектор медіа» дізналася від пана Унжина.

 

Причина позову - публікація Володимира Унжина на «Обозревателе» «Скандал Власенко-Окунская: все только начинается» від 3 лютого. Сергій Власенко просить суд визнати інформацію, викладену в цьому матеріалі, недостовірною і такою, що порочить його честь, гідність та ділову репутацію.

 

10 лютого суд виніс ухвалу на забезпечення позову (частина 1, частина 2). Нею він заборонив до моменту розгляду справи по суті публікувати на інтернет-сайтах, що належать холдингу «Обоз-UA», статті, у яких згадується Сергій Власенко та/або обставини його особистого життя. Крім цього, Володимиру Унжину заборонено публікувати такі статті і в інших засобах масової інформації, а Наталі Окунській (Власенко) - розповсюджувати в будь-який спосіб таку інформацію.

 

Незважаючи на появу судового позову, 16 лютого на «Обозревателе» вийшла друга частина матеріалу «Скандал Власенко-Окунская: продолжение».

 

«Детектор медіа» Володимир Унжин заявив, що вважає неправдою обвинувачення в пороченні честі, гідності та ділової репутації і розповсюдженні неправдивої інформації. «Я готовий відстоювати свою позицію, честь гідність та ділову репутацію в суді. Тому що вважаю, що такі звинувачення кидають на мене тінь нечесного журналіста, та націлені на блокування моєї подальшої журналістської діяльності, що автоматично є блокуванням свободи слова в Україні в цілому», - додав він.

 

Попереднє слухання у справі призначене на 26 лютого. ТК стежитиме за перебігом подій.

 

«Детектор медіа»

 

На фото - Володимир Унжин

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23047
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тимоха
5178 дн. тому
"Обосреватель" Мони Бродского самый обосревательный сайт. На "Обосреватель" Мони, равняйсь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду