«У-Медіа»: В останній тиждень перед виборами джинси поменшало вдвічі

18 Лютого 2010
10853
18 Лютого 2010
09:13

«У-Медіа»: В останній тиждень перед виборами джинси поменшало вдвічі

10853
«У-Медіа»: В останній тиждень перед виборами джинси поменшало вдвічі

В останній тиждень перед повторим голосуванням президентських виборів в інформаційних програмах всеукраїнських телеканалів удвічі, в порівнянні з попереднім тижнем, поменшало матеріалів із порушеннями професійних стандартів, які свідчать про імовірний замовний характер. Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Детектор медіа» у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

 

У новинах телеканалів «Інтер» і ICTV протягом 1 - 6 лютого було виявлено по 8 таких матеріалів, у новинах Нового каналу - 6, Першого національного і СТБ - 4, «1+1» - 3. Найкращий результат продемонстрували 5 канал, у новинах якого не було виявлено жодного матеріалу, та ТРК «Україна» (один матеріал неполітичного характеру).

 

Найбільше ймовірно замовних матеріалів було створено на користь Віктора Януковича (15) та Юлії Тимошенко (10). В інтересах Віктора Ющенка було продемонстровано 4 підозрілих матеріали. Також було виявлено матеріали, присвячені заявам Леоніда Кучми та діяльності фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

 

 

Янукович

Тимошенко

Ющенко

Інші

Разом

Перший

1

2

1

-

4

«1+1»

2

-

1

-

3

«Інтер»

5

2

-

1

8

СТБ

1

2

1

-

4

Новий

3

2

-

1

6

ICTV

3

2

1

2

8

5 канал

-

-

-

-

-

«Україна»

-

-

-

1

1

Разом

15

10

4

5

34

 

Підсумок моніторингу за період виборчої кампанії (до голосування 17 січня) дивіться тут.

 

Що ж до матеріалів із порушеннями, які не свідчать про можливий замовний характер, то перше місце в антирейтингу за їх кількістю зберіг телеканал «1+1» із 473 подібними матеріалами;  друге місце ділять ICTV і Новий канал (по 137 матеріалів), а найкращий результат у 5 каналу (29).

 

«Детектор медіа»

 

Із червня 2009 року у рамках проекту «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», що реалізовується громадською організацією «Детектор медіа» та ГО «Інститут масової інформації» за підтримки Internews Network, на сайті «Детектор медіа» щотижня публікується аналіз дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів. Проект спрямований на підвищення рівня медіаграмотності  українського суспільства, стимулювання медіа до відповідальності та дотримання журналістських стандартів, підвищення якості медійного продукту. Матеріали проекту читайте у рубриці «Медіаграмотність» сайту «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10853
Читайте також
31.03.2010 07:00
Андрій Сайчук, ІМІ
33 490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду