«Український музичний альянс» програв іще одну справу проти кабельників

17 Лютого 2010
17597
17 Лютого 2010
11:28

«Український музичний альянс» програв іще одну справу проти кабельників

17597
«Український музичний альянс» програв іще одну справу проти кабельників

Харківський обласний господарський суд повністю відмовив у задоволенні позову Об'єднання підприємств «Українського музичного альянсу» проти харківської компанії кабельного телебачення  «Альфа-Медіа». Про це «Детектор медіа» повідомили в компанії «Торсат».

 

Проте, як прокоментував «Детектор медіа» директор УМА Павло Калениченко, «Український музичний альянс» неодмінно оскаржуватиме це судове рішення.

 

У позовних вимогах «Український музичний альянс» вимагав від «Альфа-Медіа» обов'язкового укладання угоди за публічне сповіщення фонограм та відеограм та виплату винагороди за їх використання в розмірі 5% від доходу. Суд вважає вимоги «Українського музичного альянсу» необґрунтованими. Тому компанія кабельного телебачення, яка розповсюджує для своїх абонентів телевізійні канали, не зобов'язана укладати для цього угоду з організацією колективного управління і сплачувати їй винагороду.

 

Нагадаємо, що «Український музичний альянс» подав до суду на декілька кабельних операторів у липні 2009 року. Причиною претензій правовласників до кабельників стали ухвалені Кабміном у квітні 2009 року зміни до постанови «Про затвердження розміру винагороди (роялті) за використання опублікованих із комерційною метою фонограм і відеограм та порядку їх виплати», згідно з якими за ретрансляцію музики та кліпів у програмах кабельного телебачення оператори повинні перераховувати правовласникам до 5% свого річного доходу.

 

Як повідомляла ТК, справу проти «Українського музичного альянсу» улітку 2009 року у Луганському обласному господарському суді виграв оператор «Трейд-експрес» з міста Первомайська Луганської області.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17597
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
А
5187 дн. тому
http://arbitr.gov.ua/docs/28_2601828.html - інформація для роздумів
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду