detector.media
17.02.2010 11:28
«Український музичний альянс» програв іще одну справу проти кабельників

Харківський обласний господарський суд повністю відмовив у задоволенні позову Об'єднання підприємств «Українського музичного альянсу» проти харківської компанії кабельного телебачення  «Альфа-Медіа». Про це «Детектор медіа» повідомили в компанії «Торсат».

 

Проте, як прокоментував «Детектор медіа» директор УМА Павло Калениченко, «Український музичний альянс» неодмінно оскаржуватиме це судове рішення.

 

У позовних вимогах «Український музичний альянс» вимагав від «Альфа-Медіа» обов'язкового укладання угоди за публічне сповіщення фонограм та відеограм та виплату винагороди за їх використання в розмірі 5% від доходу. Суд вважає вимоги «Українського музичного альянсу» необґрунтованими. Тому компанія кабельного телебачення, яка розповсюджує для своїх абонентів телевізійні канали, не зобов'язана укладати для цього угоду з організацією колективного управління і сплачувати їй винагороду.

 

Нагадаємо, що «Український музичний альянс» подав до суду на декілька кабельних операторів у липні 2009 року. Причиною претензій правовласників до кабельників стали ухвалені Кабміном у квітні 2009 року зміни до постанови «Про затвердження розміру винагороди (роялті) за використання опублікованих із комерційною метою фонограм і відеограм та порядку їх виплати», згідно з якими за ретрансляцію музики та кліпів у програмах кабельного телебачення оператори повинні перераховувати правовласникам до 5% свого річного доходу.

 

Як повідомляла ТК, справу проти «Українського музичного альянсу» улітку 2009 року у Луганському обласному господарському суді виграв оператор «Трейд-експрес» з міста Первомайська Луганської області.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY