У Росії крадіжку новин в інтернет-ЗМІ класифікуватимуть як недобросовісну конкуренцію

12 Лютого 2010
23366
12 Лютого 2010
12:43

У Росії крадіжку новин в інтернет-ЗМІ класифікуватимуть як недобросовісну конкуренцію

23366
У Росії крадіжку новин в інтернет-ЗМІ класифікуватимуть як недобросовісну конкуренцію

У Росії Міністерство зв'язку і масових комунікацій внесло нові поправки до законопроекту про плагіат. Згідно з ними, відтворення повідомлень інформагентств чи їх фрагментів іншими сайтами без вказання джерела інформації класифікуватимуть як недобросовісну конкуренцію, за яку передбачено адміністративне покарання. Про це з посиланням на сайт «Ведомостей» повідомляє  «Лента.ru».

 

Ініціатором законопроекту щодо введення авторського права на новини і визнання окремого новинного повідомлення товаром з обмеженим правом його використання, є   РІА «Новости». На розгляд Мінкомзв`язку ініціативу подали ще у  червні минулого року за підтримки таких інформаційних агентств як «Интерфакс» та «ИТАР-ТАСС».

 

За словами заступника генерального директора агентства РІА «Новости»   Михайла Сафронова,   головна суть поправок полягає у тому, щоб зобов'язати інтернет-ЗМІ завжди вказувати посилання на першоджерело новин.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23366
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду