Російський суд виправдав затриманого на мітингу фотокора

4 Лютого 2010
18840
4 Лютого 2010
17:34

Російський суд виправдав затриманого на мітингу фотокора

18840
Російський суд виправдав затриманого на мітингу фотокора

Суд Тверського району Москви відмінив рішення щодо покарання фотокорреспондента РІА «Новости» Андрія Стєніна. Про це повідомляє сайт агенції.

 

«Постанову світового судді відмінити, виробництво у справі припинити за відсутністю в діях Стєніна складу адміністративного правопорушення», - зазначила суддя Наталя Крівєнцова.

 

Постанову суду вона мотивувала тим, що представники міліції, які брали участь у затриманні Стєніна, дали нові свідчення.

 

«За результатами службової перевірки з'ясувалося, що Стенін участь в пікеті не брав, і був затриманий помилково», - підкреслила пані Крівєнцова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у кінці грудня суд виніс рішення оштрафувати пана Стєніна на суму 500 руб (150 грн). Його затримали під час акції, що відбулася 12 грудня минулого року у Москві поблизу будівлі адміністрації президента, де фотокореспондент перебував з метою підготовки репортажу. Його разом із учасниками акції затримали співробітники Федеральної служби охорони. При цьому він перебував поза територією пікету, позаяк знімав крупним планом. Затриманих у складі 9 осіб доправили у відділок «Китай-город». У кореспондента вилучили камеру, об'єктиви, ноутбук та посвідчення журналіста. Також представники міліції склали протокол на Стєніна, в якому його звинуватили у скоєнні «адміністративного правопорушення». Згідно з російським законодавством, воно полягає у порушенні встановленого порядку організації чи проведенні зборів, мітингу, демонстрації, ходи чи пікетування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18840
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
shelya
5215 дн. тому
Поганий переклад коментаря. Правильно: "Постанову МИРОВОГО судді відмінити, ПРОВАДЖЕННЯ у справі припинити В ЗВ'ЯЗКУ З відсутністю в діях Стєніна складу адміністративного правопорушення".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду