Андрій Шевченко: Існування «чорних списків» журналістів на совісті у телеведучих

3 Лютого 2010
7129
3 Лютого 2010
13:40

Андрій Шевченко: Існування «чорних списків» журналістів на совісті у телеведучих

7129
Андрій Шевченко: Існування «чорних списків» журналістів на совісті у телеведучих

Існування «чорних списків» журналістів на совісті у ведучих  та продюсерів телепрограм. Про це сказав під час чату «Детектор медіа» з представниками БЮТ народний депутат Андрій Шевченко.

 

«Якщо зі списків журналістів на ефірі Юлі пропадає Лещенко - це на совісті ведучого і продюсера», - наголосив він.

 

Свою думку Шевченко обґрунтував, спираючись на власний телевізійний досвід.

 

«Знаєте, я коли був шеф-редактором 5-го каналу, мені дуже часто намагалися виставляти умови, на яких політик погоджувався прийти в ефір. Це завжди від мене залежало - чи платити цю ціну за те, щоб отримати гостя, чи ні. Але коли мені, наприклад, казали: я прийду на ефір, але лише, якщо ти будеш ведучим, а не Скрипін, я казав категоричне "ні"», - розповів Андрій Шевченко.

 

Також він вважає, що ведучим і продюсерам треба жорсткіше наполягати на форматі.

 

Як відомо, 18 грудня журналіст Сергій Лещенко повідомив, що його разом з іншими журналістами не допускають до участі у програмі «Шустер live» . «Прес-служба уряду рекомендувала не включати моє прізвище в список журналістів, запрошених на ефір з нею, а "Савік Шустер Студія" не наважився суперечити цьому», - написав журналіст у своєму блозі.

 

Про те, що прес-служби кандидатів у президенти Тимошенко, Ющенка та Януковича узгоджують з каналами персони запрошених журналістів, підтвердив в інтерв'ю ТК і сам Савік Шустер, а Євген Кисельов, ведучий програми «Велика політика» на каналі «Інтер», з розумінням поставився до такої ситуації, прирівнявши її до «колективного інтерв'ю».

 

Чат-конференції відбулися в рамках проекту «Моніторинг ролі ЗМІ та політичної реклами у виборах-2010», який реалізується громадською організацією «Детектор медіа» за підтримки Internews Network.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7129
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
O.K.
5204 дн. тому
Питання просте, як молоток: за якість продукту завжди відповідає його виробник, а не постачальники йому сировини і комплектуючих
dr.Lightman
5204 дн. тому
Нічого дивного) Дуже кумедно, коли Савік оголошує про "запрошеного хронікера", тобто відкрито каже, що це підсадна качка.Хоча мовчить чия- одразу видна чия ця качечка.
Otar Dovzhenko
5204 дн. тому
Дивовижно. І Савік , і Кисельов відкрито визнали, що узгоджують список запрошених журналістів із політиками. Кому вірити? :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду