Чати ТК: І Янукович, і Тимошенко підтримають закон про суспільне мовлення

3 Лютого 2010
8895
3 Лютого 2010
12:54

Чати ТК: І Янукович, і Тимошенко підтримають закон про суспільне мовлення

8895
Чати ТК: І Янукович, і Тимошенко підтримають закон про суспільне мовлення

Віктор Янукович готовий провести закон про суспільне мовлення. Про це під час чат-конференції з представниками виборчого штабу Партії регіонів на сайті «Детектор медіа» нагадала народний Олена Бондаренко.

 

Відповідаючи на запитання політолога Віктора Небоженка, чи готовий ваш кандидат провести закон про суспільне мовлення, Бондаренко наголосила:  «О своей готовности Виктор Янукович уже заявил. Второе: поскольку вопрос задаете мне, а не Януковичу, мое мнение - финансирование общественного телевидения должно быть комбинированным: бюджет плюс абонентская плата. Только таким образом можно дать понять гражданину, что он не только лично заинтересован в независимом общественном телевидении, но и готов вносить свою плату за эту независимость».

 

Під час чату «Детектор медіа» з представниками БЮТ народний депутат Андрій Шевченко сказав, що для його політичної сили законодавче врегулювання питання про суспільне мовлення є пріоритетним у галузі розвитку свободи слова. 

 

«Для нас свобода слова - це не лише розмови, а й конкретні зміни до законів. Напрямки: 1) суспільне мовлення (за цей закон фракція БЮТ послідовно голосує починаючи з 2005 року; востаннє цей закон був завалений фракцією ПР, яка на Комітеті його підтримала, а в залі дала задній хід); 2) роздержавлення преси (закон, розроблений Кабміном разом з НСЖУ, чекає на внесення в Раду); 3) закон про доступ до інформації (розроблений коаліцією ГО, зареєстрований мною, пройшов перше читання)», - сказав він.

 

Також Шевченко зазначив, що невдача в реорганізації Національної телекомпанії у канал суспільного мовлення в 2005 році вплинула на його прихід до БЮТ.

 

«У 2005-му був більш ніж реальний шанс перезапустити НТКУ в СМ. Його профукав президент Ющенко, який поставив перед держтелебаченням інше завдання - стати українським каналом "Росія". Саме тому я залишив НТКУ. І саме ця історія звела мене пізніше з Тимошенко», - сказав Шевченко.

 

Нагадаємо, Верховна Рада України 12 червня 2009 року не підтримала нову редакцію проекту закону про внесення змін до Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», № 4198, ініційованого народним депутатом Андрієм Шевченком (Блок Юлії Тимошенко). За прийняття за основу проголосувало 202 депутати, за скерування на доопрацювання - 206. Як відомо, профільний комітет підтримав цей законопроект, проте у сесійній залі за нього не голосували комуністи, регіонали, дуже мало голосів віддали нашоукраїнці.

 

Чат-конференції відбулися в рамках проекту «Моніторинг ролі ЗМІ та політичної реклами у виборах-2010», який реалізується громадською організацією «Детектор медіа» за підтримки Internews Network.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду