detector.media
03.02.2010 12:54
Чати ТК: І Янукович, і Тимошенко підтримають закон про суспільне мовлення

Віктор Янукович готовий провести закон про суспільне мовлення. Про це під час чат-конференції з представниками виборчого штабу Партії регіонів на сайті «Детектор медіа» нагадала народний Олена Бондаренко.

 

Відповідаючи на запитання політолога Віктора Небоженка, чи готовий ваш кандидат провести закон про суспільне мовлення, Бондаренко наголосила:  «О своей готовности Виктор Янукович уже заявил. Второе: поскольку вопрос задаете мне, а не Януковичу, мое мнение - финансирование общественного телевидения должно быть комбинированным: бюджет плюс абонентская плата. Только таким образом можно дать понять гражданину, что он не только лично заинтересован в независимом общественном телевидении, но и готов вносить свою плату за эту независимость».

 

Під час чату «Детектор медіа» з представниками БЮТ народний депутат Андрій Шевченко сказав, що для його політичної сили законодавче врегулювання питання про суспільне мовлення є пріоритетним у галузі розвитку свободи слова. 

 

«Для нас свобода слова - це не лише розмови, а й конкретні зміни до законів. Напрямки: 1) суспільне мовлення (за цей закон фракція БЮТ послідовно голосує починаючи з 2005 року; востаннє цей закон був завалений фракцією ПР, яка на Комітеті його підтримала, а в залі дала задній хід); 2) роздержавлення преси (закон, розроблений Кабміном разом з НСЖУ, чекає на внесення в Раду); 3) закон про доступ до інформації (розроблений коаліцією ГО, зареєстрований мною, пройшов перше читання)», - сказав він.

 

Також Шевченко зазначив, що невдача в реорганізації Національної телекомпанії у канал суспільного мовлення в 2005 році вплинула на його прихід до БЮТ.

 

«У 2005-му був більш ніж реальний шанс перезапустити НТКУ в СМ. Його профукав президент Ющенко, який поставив перед держтелебаченням інше завдання - стати українським каналом "Росія". Саме тому я залишив НТКУ. І саме ця історія звела мене пізніше з Тимошенко», - сказав Шевченко.

 

Нагадаємо, Верховна Рада України 12 червня 2009 року не підтримала нову редакцію проекту закону про внесення змін до Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», № 4198, ініційованого народним депутатом Андрієм Шевченком (Блок Юлії Тимошенко). За прийняття за основу проголосувало 202 депутати, за скерування на доопрацювання - 206. Як відомо, профільний комітет підтримав цей законопроект, проте у сесійній залі за нього не голосували комуністи, регіонали, дуже мало голосів віддали нашоукраїнці.

 

Чат-конференції відбулися в рамках проекту «Моніторинг ролі ЗМІ та політичної реклами у виборах-2010», який реалізується громадською організацією «Детектор медіа» за підтримки Internews Network.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY