СМЕ купує канал у Болгарії за $500 млн?

3 Лютого 2010
4794
3 Лютого 2010
10:59

СМЕ купує канал у Болгарії за $500 млн?

4794
СМЕ купує канал у Болгарії за $500 млн?

Central European Media планує придбати медіаактиви в Болгарії. Про це повідомляє Media Business Reports.

 

Нагадаємо, у жовтні  минулого року в пресі  з'явилась інформація про те, що корпорація має намір придбати за $500 млн. болгарський канал bTV (частка близько 31%), який належить  корпорації News Corp. Однак угода так і не відбулась.

 

Як пише, видання нещодавно  з'явилось повідомлення щодо придбання СМЕ болгарського мовника, про угоду має бути офіційно оголошено на початку лютого цього року. Якщо угода таки відбудеться, то сплачена за канал сума буде вдвічі меншою за заявлену вартість у 2008 році $1,1 млрд.

 

У Болгарії СМЕ вже володіє каналами Pro.BG (частка2%) та Ring.BG.

 

Як повідомляла ТК, після того як СМЕ продала свої українські активи, компанія знизила боргове навантаження на компанію, яке становить $773 млн. У зв'язку з цим аналітики Merrill Lynch вважали помилкою намір СМЕ використати ці кошти для купівлі активів у Болгарії.

 

Тим часом News Corp навпаки намагається піти з ринків Центральної та Східної Європи. Корпорація вже продала свої частки польського каналу TV Puls та сербського Fox Televizija. Таким чином, в цьому регіоні у компанії залишились лише болгарський bTV та латвійский LNT.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4794
Теги:
Читайте також
25.02.2010 11:22
Ирина Миронова, «Коммерсантъ-Украина»
5 695
22.02.2010 11:40
Антон Онуфриенко, Вероника Гаврилюк, Ольга Васильцова, «Коммерсантъ-Украина»
13 566
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qq
5197 дн. тому
Шо, и туда румына пришлют? И некому защитить маленький болгарский канал...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду