Тіло Гонгадзе піддадуть новим експертизам

28 Січня 2010
12544
28 Січня 2010
13:06

Тіло Гонгадзе піддадуть новим експертизам

12544
Тіло Гонгадзе піддадуть новим експертизам

26 січня в ГПУ провели додаткове судово-медичне дослідження черепа, знайденого в липні 2009 року за інформацією головного підозрюваного у вбивстві журналіста Олексія Пукача. Про це повідомляє газета «Коммерсантъ-Украина».

 

Головною метою було вилучення металевого уламка, виявленого в лівій лобовій частині черепа, який імовірно належить Георгію Гонгадзе. Експертизу здійснили на прохання представниці вдови загиблого Мирослави Гонгадзе журналіста Валентини Теличенко.

 

Під час слідчих заходів була присутня мати загиблого журналіста Леся Гонгадзе. Вона стверджує, що її син за життя не отримував осколкових поранень голови. З цим не згодна пані Теличенко: «Осколок дійсно був. І Мирослава, і багато друзів Георгія пам'ятають про це і навіть говорили під протокол». Вона зазначила: «У мене була мета перевірити, чи не вбили його пострілом у голову, бо була версія, що голову відокремили через те, що в неї вистрілили з табельної зброї. У результаті виявилося, що в черепі є лише одне металеве включення - цей осколок».

 

За інформацією видання, Генпрокуратура надала матері журналіста Лесі Гонгадзе зразки кісткових тканин черепа, який імовірно належить Гонгадзе, для проведення приватної експертизи. Як повідомляла «Детектор медіа», експертизу Леся Гонгадзе має намір замовити в одній з європейських країн. При цьому пані Гонгадзе усвідомлює той, що вона не зможе долучити висновки приватної експертизи ДНК до матеріалів справи: «Я хочу визначитися для себе». «У Генпрокуратури своя позиція, а в мене свій погляд і свої висновки», - каже Леся Гонгадзе.


У вдови журналіста Мирослави Гонгадзе, за словами її представника Валентини Теличенко, заперечень проти проведення такої експертизи немає. Але Мирослава Гонгадзе наполягатиме на проведенні офіційної міжнародної експертизи.

 

«У Мирослави вже давно немає сумнівів у тому, що дійсно був знайдений череп, який належить Георгію Гонгадзе. Але, щоб мати докази не тільки для себе, але й для суду, і для суспільства, вона наполягає на проведенні генотипоскопічної експертизи за межами України», - сказала Теличенко.

 

За інформацією «Коммерсанта», в середині 90-х років Георгій Гонгадзе перебував на Кавказі, де на той час спалахнув грузино-абхазський конфлікт. 1993 року військове формування, в розташуванні якого був журналіст, обстріляли з гранатометів, і декілька осколків потрапили в тіло Георгія Гонгадзе.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду