Мердоку не вдалося продати російські «Наше радіо», BEST FM та «Ультра»

21 Січня 2010
19860
21 Січня 2010
14:20

Мердоку не вдалося продати російські «Наше радіо», BEST FM та «Ультра»

19860
Мердоку не вдалося продати російські «Наше радіо», BEST FM та «Ультра»

Продаж російських радіостанцій компанії Руперта Мердока News Corp.«Наше радіо», BEST FM та «Ультра» зупинено. Як повідомляє російський «КоммерсантЪ», 50% компанії Multimedia Holdings B.V., що володіє цими активами, належало Бадрі Патаркацишвілі. Джерело «Коммерсанта»  в компанії «Альфа-групп» повідомило, що перемовини призупинено у зв'язку з новоз'ясованими обставинами щодо власності, адже спадкоємці Патаркацишвілі досі з'ясовують стосунки у британському суді.

 

Як пише видання, голова News Corp. Руперт Мердок у серпні 2008 року висловив намір продати усі російські активи. «Чим більших успіхів ми доб'ємося, тим більше шансів, що у нас його [російський бізнес] украдуть. Краще ми його зараз продамо», - казав Мердок The Financial Times.

 

За інформацією «Коммерсанта», пропозиції щодо купівлі російських станцій News Corp. в 2009 році отримали, зокрема, «Альфа-групп» Михаїла Фрідмана та «АФ Медіа Холдинг» Алішера Усманова. Вартість «Нашого радіо», BEST FM та «Ультра» оцінювали у $16 млн.

 

Бадрі Патаркацишвілі помер від серцевого нападу в Лондоні у лютому 2008 року. Навколо його спадку розгорівся скандал, офіційних спадкоємців досі не названо. На 11-мільярдний спадок претендують зокрема Патаркацишвілі удова Інна Гудавадзе, зведений брат Джозеф Кей, Борис Березовський та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19860
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду