detector.media
21.01.2010 14:20
Мердоку не вдалося продати російські «Наше радіо», BEST FM та «Ультра»

Продаж російських радіостанцій компанії Руперта Мердока News Corp.«Наше радіо», BEST FM та «Ультра» зупинено. Як повідомляє російський «КоммерсантЪ», 50% компанії Multimedia Holdings B.V., що володіє цими активами, належало Бадрі Патаркацишвілі. Джерело «Коммерсанта»  в компанії «Альфа-групп» повідомило, що перемовини призупинено у зв'язку з новоз'ясованими обставинами щодо власності, адже спадкоємці Патаркацишвілі досі з'ясовують стосунки у британському суді.

 

Як пише видання, голова News Corp. Руперт Мердок у серпні 2008 року висловив намір продати усі російські активи. «Чим більших успіхів ми доб'ємося, тим більше шансів, що у нас його [російський бізнес] украдуть. Краще ми його зараз продамо», - казав Мердок The Financial Times.

 

За інформацією «Коммерсанта», пропозиції щодо купівлі російських станцій News Corp. в 2009 році отримали, зокрема, «Альфа-групп» Михаїла Фрідмана та «АФ Медіа Холдинг» Алішера Усманова. Вартість «Нашого радіо», BEST FM та «Ультра» оцінювали у $16 млн.

 

Бадрі Патаркацишвілі помер від серцевого нападу в Лондоні у лютому 2008 року. Навколо його спадку розгорівся скандал, офіційних спадкоємців досі не названо. На 11-мільярдний спадок претендують зокрема Патаркацишвілі удова Інна Гудавадзе, зведений брат Джозеф Кей, Борис Березовський та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY