Шустер пояснив Турчинову, що соціологічні дані змінювалися, бо надходили поступово

18 Січня 2010
18304
18 Січня 2010
01:01

Шустер пояснив Турчинову, що соціологічні дані змінювалися, бо надходили поступово

18304
Шустер пояснив Турчинову, що соціологічні дані змінювалися, бо надходили поступово

Савік Шустер спростував інформацію Олександра Турчинова про те, що екзит-пол «Савік Шустер студії» був змінений під тиском. За його словами, даремно Турчинов каже про фальсифікації.

 

Зачитуючи в прямому ефірі інформацію інтернет-видань про слова пана Турчинова, Савік Шустер іронічно дивувався: «Звідки вони це знають?».

 

«Коли на "Інтері" політики почали вести телепрограму, я сказав, що щось не гаразд. Тепер вони вже соціологією займаються», - сказав ведучий.

 

Він пояснив, що результати соціологічних досліджень надходять хвилями, і вони реально змінюються кожні дві години. «У нас дані змінювалися. До оголошення результатів ми всі донецькі результати ще не отримали», - додав Савік Шустер.

 

За словами фахівця Київського інституту соціології Михайла Винницького, один тур екзит-полу коштує близько 200 тисяч доларів. «Нам це коштувало дешевше. Ми це зробили, бо маємо власний соціологічний відділ», - зазначив Савік.

 

Згодом прес-служба «Савік Шустер студії» розіслала відповідь керівника соціологічної служби студії Наталі Гасаненко: «Подібна інформація не відповідає реальності. Відносно повні дані ми отримали перед 20:00, і вони були названі в ефірі "Ночі виборів". Якщо ж мова йде про робочі дані, то можу відзначити, що під час проведення екзит-полів цифри з дільниць протягом дня надходять нерівномірно. Технологія передачі даних така, що інформація з дільниць потрапляє до оператора раз на дві години. Станом на 14:00 17 січня від деяких дільниць ми отримали дані за 12:00, а від інших - за 13:55. Оскільки представленість дільниць і виборців проміжними результатами не може бути гарантована, такі дані не розголошувалися. І це нормально - будь який зріз передбачає, що з деяких областей більше інформації, з деяких менше. Ще раз підкреслю: повні дані були оголошені під час нашого ефіру, вони і є результатом нашого екзит-полу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18304
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
123
5213 дн. тому
Что характерно, самым близким оказался к ЦИКу Шустер. Неужели он самый профи в социологии? Или... вспомним 2004-й, перехваченные телефонные переговоры Клюева с Киваловым, как они уверенно манипулировали процентами, сколько надо, столько и сделали. Рыгоналы, ТРК, Шустер, соц.служба... интересная цепочка
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду