detector.media
18.01.2010 01:01
Шустер пояснив Турчинову, що соціологічні дані змінювалися, бо надходили поступово

Савік Шустер спростував інформацію Олександра Турчинова про те, що екзит-пол «Савік Шустер студії» був змінений під тиском. За його словами, даремно Турчинов каже про фальсифікації.

 

Зачитуючи в прямому ефірі інформацію інтернет-видань про слова пана Турчинова, Савік Шустер іронічно дивувався: «Звідки вони це знають?».

 

«Коли на "Інтері" політики почали вести телепрограму, я сказав, що щось не гаразд. Тепер вони вже соціологією займаються», - сказав ведучий.

 

Він пояснив, що результати соціологічних досліджень надходять хвилями, і вони реально змінюються кожні дві години. «У нас дані змінювалися. До оголошення результатів ми всі донецькі результати ще не отримали», - додав Савік Шустер.

 

За словами фахівця Київського інституту соціології Михайла Винницького, один тур екзит-полу коштує близько 200 тисяч доларів. «Нам це коштувало дешевше. Ми це зробили, бо маємо власний соціологічний відділ», - зазначив Савік.

 

Згодом прес-служба «Савік Шустер студії» розіслала відповідь керівника соціологічної служби студії Наталі Гасаненко: «Подібна інформація не відповідає реальності. Відносно повні дані ми отримали перед 20:00, і вони були названі в ефірі "Ночі виборів". Якщо ж мова йде про робочі дані, то можу відзначити, що під час проведення екзит-полів цифри з дільниць протягом дня надходять нерівномірно. Технологія передачі даних така, що інформація з дільниць потрапляє до оператора раз на дві години. Станом на 14:00 17 січня від деяких дільниць ми отримали дані за 12:00, а від інших - за 13:55. Оскільки представленість дільниць і виборців проміжними результатами не може бути гарантована, такі дані не розголошувалися. І це нормально - будь який зріз передбачає, що з деяких областей більше інформації, з деяких менше. Ще раз підкреслю: повні дані були оголошені під час нашого ефіру, вони і є результатом нашого екзит-полу».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY