Тетяна Котюжинська: «Шустер робить все, щоб не перетворити свою програму на агітмайданчик»

9 Січня 2010
19639
9 Січня 2010
12:28

Тетяна Котюжинська: «Шустер робить все, щоб не перетворити свою програму на агітмайданчик»

19639
Тетяна Котюжинська: «Шустер робить все, щоб не перетворити свою програму на агітмайданчик»

Медіаюрист Тетяна Котюжинська вважає, що представники БЮТ, Партії регіонів, Олега Тягнибока та Союзу лівих сил, які брали участь у програмі «Шустер live», що транслювалася у прямому ефірі 8 січня на телеканалі «Україна», мали на меті не політичну дискусію, а передвиборну агітацію. І хоча формально порушень закону «Про вибори Президента України» не було, оскільки він не містить чіткого визначення поняття «передвиборна агітація», але постанова ЦВК і напрацьована практика свідчать, що ці політики мали на меті не інформування глядача, а саме агітацію, зазначила пані Котюжинська у коментарі ТК.

 

«Передвиборна агітація відповідно до постанови ЦВК - це інформація, яка містить логотипи, символи партійної сили або заклики голосувати чи не голосувати за того чи іншого політика. Цього нібито, як сказав учасник програми Юрій Мірошніченко, й не було. Але складалося враження, що представники БЮТ, Партії регіонів, Олега Тягнибока та Союзу лівих сил отримали спецзавдання назвати під час ефіру максимальну кількість разів прізвище їхнього лідера та назву їхньої політичної сили», - сказала медіаюрист.

 

На її думку, Савік Шустер чітко окреслив коло питань, навколо яких мала вестися дискусія: яким чином вирішуватиме той чи інший кандидат у президенти найважливіші для країни проблеми. «Тільки окремі учасники програми говорили по суті, решта тільки вигукували звинувачення та назви своїх політичних сил. Я вважаю, що так роблять ті, кому немає чого сказати по суті», - зауважила Тетяна Котюжинська. Вона переконана, що, згідно з законом «Про вибори Президента», ЗМІ та політики поставлені в нерівні умови, тому що для засобів масової інформації встановлено обмеження щодо передвиборної агітації, а для політиків - ні. Тому політичні ток-шоу й потрапили в таку ситуацію, що мають чітко стежити під час ефіру, щоб політики не порушували прийнятий ними ж закон.

 

Тетяна Котюжинська вважає, що серед вітчизняних політичних ток-шоу (на телеканалах «Інтер», ICTV та «Україна») найменше порушень виборчого законодавства саме у «Шустер live».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду