detector.media
25.12.2009 13:33
У передвиборному проекті «Коммерсанта» були всі, крім Ющенка і Тимошенко

Газета «КоммерсантЪ» завершила передноворічну серію інтерв'ю з кандидатами на пост президента України. Редакція запропонувала всім учасникам передвиборної кампанії взяти участь у проекті. Перше інтерв'ю - з Анатолієм Гриценком - було опубліковане 30 жовтня, останнє - з Василем Противсіхом - в останньому за 2009 рік номері газети 25 грудня.

 

Як наголосив у коментарі ТК головний редактор «Коммерсанта» Андрій Гоголєв, проект був абсолютно безкоштовним. Тому кандидатам поставили умову не тиснути на редакцію.

 

В одному випадку журналістові пропонували хабар. «Причому, не підкуп за "правильні відповіді", а просто як подарунок. Звісно, кореспондент відмовився», - розповів ТК заступник головного редактора Валерій Калниш, не називаючи імені кандидата.

 

На запитання кореспондентів відповіли 16 кандидатів, однак опубліковано було лише 15 інтерв'ю, оскільки прес-служба Людмили Супрун не змогла його узгодити. «Трапляється, що журналіст готує інтерв'ю, а воно не влаштовує прес-службу, яка плутає інтерв'ю зі стенограмою розмови. Але ми так не працюємо», - пояснив пан Калниш.

 

Не знайшли часу на спілкування з журналістами президент Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. За словами Валерія Калниша, з ними велися переговори з жовтня, коли був задуманий цей проект. «Останнє інтерв'ю з Тимошенко, якщо не помиляюся, в нас було у 2006 році. Після цього ми постійно подавали запити, але все ніяк не виходило. Я бачу в цьому небажання спілкуватися з "Коммерсантом", хоча можу помилятися. За останній місяць Тимошенко дала колективне інтерв'ю на "Великій політиці", інтерв'ю журналу "Фокус", виступила на "Шустер live". Я припускаю, що прем'єр-міністр більш схильна спілкуватися з електронними медіа», - каже він.

 

Що ж до Віктора Ющенка, то він особисто обіцяв дати інтерв'ю, наголошує Андрій Гоголєв. «Очевидно, не встиг. Але ми на Тимошенко і Ющенка не образилися», - додає він.

 

Водночас редакція залишає президенту і прем'єр-міністру можливість дати інтерв'ю після Нового року. Наступний номер газети виходить 11 січня, тож кандидати мають тиждень часу до дня голосування в першому турі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY