IWMF збирає підписи на захист білоруської журналістки

17 Грудня 2009
15335
17 Грудня 2009
08:47

IWMF збирає підписи на захист білоруської журналістки

15335
IWMF збирає підписи на захист білоруської журналістки

Міжнародний жіночий фонд ЗМІ (International Women's Media Foundation, IWMF) збирає підписи на підтримку білоруської журналістки Ірини Халіп. Її переслідують невідомі, погрожуючи, що невдовзі вона «зустрінеться з Анною Політковською». Про це повідомляє виконавчий директор фундації Ліза Гросс.

 

Як писала «Детектор медіа», ще в жовтні 2009 року пані Халіп отримувала анонімні дзвінки та листи, в яких їй радили «стримати свій журналістський запал і не виходити з дому». Сама Ірина пов'язує ці інциденти зі своєю журналістською діяльністю.

 

42-річна Ірина Халіп здобула журналістьску освіту у Білоруському державному університеті. Кар`єру розпочала у виданні «Чырвоная змена», звідки за рік її звільнили «за профнепридатність». 1992 року стала фіналісткою конкурсу «Мисс Пресса СНГ».

 

Протягом останніх років працювала у газеті «Имя», була редактором мінського бюро «Новой Газети». Нині є заступником головного редактора «Белорусской деловой газеты». Відома конфліктами з представниками правоохоронних органів. Двічі її притягували до кримінальної відповідальності, та жодного разу не засудили. Цього року вона здобула премію IWMF за сміливість у журналістиці. Вже двадцятий рік нею нагороджують жінок-журналісток, які продемонстрували у своїй роботі силу характеру, хоробрість і наполегливість у висвітленні важливих для суспільства тем, часто ризикуючи своїм життям і свободою.

 

Петицію на захист журналістки IWMF адресують Президенту Білорусі Олександру Лукашенку. Поставити свій підпис можна тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду